Wat moeten we doen in 2022: kopen, houden of winst nemen? En hoe bereik je een hoger rendement in combinatie met een lager risico? Tijdens deze masterclass vertellen John Beijer (BeursPro) en Christophe Cox (Société Générale) er alles over.

Na de coronadip begin 2020 zijn de beurzen erg sterk opgeveerd en wordt momenteel het ene record na het andere gebroken. De AEX-index staat inmiddels zelfs op 780 punten, wat de hoogste stand ooit is voor de Nederlandse sterindex. Ook zien we een enorme groei van het aantal huishoudens die aan het beleggen zijn: een groei van maar liefst 17%! Deze toename tot maar liefst 1,75 miljoen beleggende huishoudens is deze eeuw nog niet eerder vertoond. Ook maakt de huizenmarkt een ongekende groei door welke versterkt wordt door het grootste aanhoudende monetaire en fiscale stimuleringspakket uit de geschiedenis.

Met de zeer lage renteniveaus op dit moment lijkt het erop dat beleggers bereid zijn om meer risico’s te nemen tijdens hun zoektocht naar rendement, wat een enorme boost geeft aan financiële markten.

Hoger rendement met lager risico

Elke belegger wil wel een hoger rendement in combinatie met een lager risico. Christophe Cox en John Beijer behandelen beide thema’s.

Beijer geeft zijn marktvisie over de vooruitzichten van de wereldwijde beurzen, waaronder Wall Street en niet te vergeten Europa. Uiteraard ontbreekt zijn visie over individuele aandelen niet, en zal hij concreet aangeven welke vijf Nederlandse fondsen niet mogen ontbreken in uw portefeuille om in 2022 goed beslagen ten ijs te komen.

Mocht het tij keren in de financiële markten, dan is het uitermate belangrijk om uw portefeuille te beschermen tegen dalingen. Cox geeft daarbij een overzicht van de verschillende beursproducten waar u als belegger gebruik van kunt maken.

Tijdens de masterclass kunt u zich laten inspireren door nieuwe handelsideeën.

Masterclass: Rendement maken en risico’s beperken in 2022

Klik hier om u aan te melden voor de BeleggersFair en deze masterclass

Spreker: John Beijer
Senior Analist Beurspro

John Beijer is al meer dan dertig jaar betrokken bij de financiële sector en gespecialiseerd in turbo’s en factors. Hij is general manager van Beurspro. Deze onderneming verleent een divers scala van financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten en richt zich met name op trading via algoritmes.

Daarnaast geeft hij regelmatig zijn visie aan gerenommeerde partijen binnen de beleggingswereld waaronder DFT, BNR, RTL7, Belegger.nl en is hij regelmatig te zien als onafhankelijk analist tijdens (online) seminars voor Société Générale Beursproducten.

Spreker: Christophe Cox
Vice President Public Distribution Société Générale

Christophe Cox is verantwoordelijk voor de beursgenoteerde beleggingsproducten van Société Générale die worden uitgegeven op de Nederlandse en Belgische markt. Hij staat in voor de uitgifte van nieuwe beursproducten, het opvolgen van uitgegeven producten, het onderhouden van klantenrelaties, alsook verschillende marketing gerelateerde activiteiten zoals het organiseren van online én offline events voor beleggers.

Als uitgever van verschillende soorten beursproducten is Société Générale prominent aanwezig in Europa. Deze producten zijn bedoeld voor de actieve doe-het-zelf belegger die een visie heeft op de markt.