Deze masterclass gaat dieper in op een unieke manier om te beleggen in het Nederlandse MKB: het Fresh Dutch SME Fund. Het fonds biedt, ook in de huidige turbulente periode, een aantrekkelijk rendement tegen een gematigd risico.

Het Fresh Dutch SME Fund biedt de mogelijkheid te beleggen in leningen aan het Nederlandse MKB. Het fonds is breed gespreid over verschillende sectoren, marktsegmenten en regio’s. Door te beleggen in het Fresh Dutch SME Fund, ontvangt u een aantrekkelijk en stabiel rendement en draagt u bij aan de groei van het Nederlandse bedrijfsleven.

De aandelenbeurs is volatiel, rentes zijn gestegen en de vastgoedmarkt lijkt het hoogtepunt te hebben bereikt. Ook in deze turbulente periode heeft het Fresh Dutch SME Fund bewezen dat beleggen in het Nederlandse MKB leidt tot een aantrekkelijk rendement tegen een gematigd risico.

Aan de hand van een aantal voorbeelden laten Erik Bakker, Bart Vemer en Christan van Tooren zien hoe het fonds de juiste MKB-leningen weet te selecteren. Het Fresh Dutch SME Fund is het eerste Nederlandse beleggingsfonds waarin belegd kan worden door zowel particulieren als institutionele partijen en kent een goede verhandelbaarheid.

Masterclass: Beleg in het Nederlandse MKB, de motor van de Nederlandse economie: Fresh Dutch SME Fund

Klik hier om u aan te melden voor de BeleggersFair op 4 november en deze masterclass

Sprekers

Beleg in de motor van de Nederlandse economie: het MKBErik Bakker
CEO OHV Vermogensbeheer

Erik Bakker is bij OHV verantwoordelijk voor strategie, sales en marketing en communicatie intern en extern. Hij ziet een aantal trends in de financiële wereld waar disintermediatie er een van is.

OHV heeft hierop ingespeeld door meerderheidsaandeelhouder te worden van het MKB-financieringsplatform Voordegroei en zo in combinatie met de sourcing en analyse van Voordegroei middels haar twee MKB Fresh Funds een unieke beleggingscategorie aan haar interne en externe relaties te kunnen aanbieden en zo ook een bijdrage te leveren aan de Nederlandse economie.

Bart Vemer
Portefeuillemanager FDSF

Bart Vemer is al ruim twintig jaar werkzaam in de beleggingswereld. Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werkt hij achtereenvolgens bij Van Lanschot Bankiers, Fortis Investments en BNP Paribas Investment Partners.

Uit ervaring weet hij dat de financiële wereld snel verandert en dat leidt volgens hem tot veel nieuwe kansen. Momenteel is hij board member van OHV Instititional Asset Management en vanuit die hoedanigheid verantwoordelijk voor de beide MKB-fondsen die zij beheren.

Christan van Tooren
Senior Analist FDSF

Christian van Tooren heeft vijf jaar geleden zijn intreden gedaan in de beleggingswereld. Hij ziet als analist een veranderde wereld, waarin de banken zich terugtrekken uit het MKB en waar kansen ontstaan voor een alternatieve manier van financieren. Als analist is hij verantwoordelijk voor de kredietanalyses en monitoring van de beleggingen. Heeft naast zijn master aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam ook zijn CFA level 2 behaald.