Op vrijdagochtend 28 oktober is de Week van de Belegger geopend middels een gongslag bij Euronext in Amsterdam. Een week lang wordt de particuliere belegger ondersteund met kennis op het gebied van persoonlijke financiën. En dat is meer dan ooit noodzakelijk in deze volatiele tijden op de beurs.

De gongslag op Beursplein 5 werd gegeven door Ferry Roersma, managing director van initiatiefnemer TRIPLE i. Hij opende daarmee niet alleen de Amsterdamse beurs, maar ook de Week van de Belegger (28 oktober tot en met 4 november). Gedurende deze week zijn er landelijke activiteiten waarin antwoord gegeven wordt op de toenemende vraag naar kennis en informatie op het gebied van persoonlijk financiën. Want tijdens deze roerige economische tijden is het noodzakelijk dat de belegger weet wat hij doet (en wat hij niet moet doen). Tijdens deze week krijgen consumenten bijvoorbeeld de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen van de Amsterdamse beurs.

De week eindigt op vrijdag 4 november met de BeleggersFair in de Beurs van Berlage. De BeleggersFair is het grootste beleggersevenement in Nederland en richt zich op informatie en educatie richting zowel de beginnende als de zeer ervaren belegger. Jaarlijks wordt het event bezocht door meer dan 3.000 particuliere beleggers, die hun kennis én vermogen een boost willen geven.