Tijdens het plenaire ochtendprogramma van de BeleggersFair zijn vrijdag de prestigieuze Cashcow Awards 2022 uitgereikt. Tien gelukkigen gingen er met de prijs vandoor.

De Cashcow Awards, een initiatief van Cash magazine, Cashcow.nl en beleggersclub Bull Up, werden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Maar liefst 5.776 beleggers hebben hun stem uitgebracht. Zij verkozen welke financials in tien verschillende categorieën een award waardig zijn.

De winnaars die uit handen van BeleggersFair-dagvoorzitter Janneke Willemse een Cashcow Award 2022 uitgereikt kregen, zijn:

Beste Broker Saxo Bank
Beste Aanbieder Structured Products eToro
Beste Aanbieder Duurzame Producten ASN Impact Investors
Beste Aanbieder Beleggingsproducten in Vastgoed SynVest
Beste Beleggingsexpert Martine Hafkamp
Beste Crowdfundplatform Max Crowdfund
Beste Online Vermogensbeheerder Nationale-Nederlanden
Beste Aanbieder Impactbeleggen ABN Amro
Beste Nederlandse Cryptofonds BlockchainTraders
Beste Crypto Broker Bitvavo

 

Saxo Bank mag zich dit jaar de beste Broker van Nederland noemen. ABN Amro, BUX, DeGiro en eToro waren de andere genomineerden voor deze award. Voor eToro was de dag desondanks toch geslaagd: het handelsplatform won de award Beste Aanbieder Structured Products (hefboomproducten). De overige genomineerden BNP Paribas Markets, FXFlat, IG en Société Générale zagen deze prijs aan zich voorbij gaan.

De Cashcow Award voor de Beste Aanbieder Duurzame Producten ging dit jaar naar ASN Impact Investors. ABN Amro, NN Investment Partners, Rabobank en Triodos Bank vielen in deze categorie net buiten de boot. ABN Amro ging er met een andere ‘duurzame’ award vandoor als Beste Aanbieder Impactbeleggen. De andere genomineerden in deze categorie: ASN Impact Investors, ING, NN Investment Partners en Triodos.

Synvest is dit jaar gekozen als Beste Aanbieder Beleggingsproducten in Vastgoed. De beleggingsinstelling liet Annexum, Corum Investments, Holland Immo Group en Meerdervoort achter zich.

Martine Hafkamp, directeur van Fintessa Vermogensbeheer, werd dit jaar opnieuw gekozen tot beste beleggingsexpert, ten koste van Bob Homan ,Corné van Zeijl, John Beijer en Nico Bakker.

Collin Crowdfund, DuurzaamInvesteren.nl, Geldvoorwelkaar.nl en NLInvesteert streden voor de award voor het Beste Crowdfundplatform, maar Max Crowdfund zegevierde. Voor Nationale-Nederlanden was er een award in de categorie beste online vermogensbeheerder, ten koste van ABN Amro, Brand New Day, Saxo Bank en Semmie.

Bitvavo is dit jaar de Beste Crypto Broker. In deze categorie versloeg het Bux Zero, Coinmerce, eToro en LiteBit. Voor het beste Nederlandse cryptofonds streek BlockchainTraders met de eer. De andere genomineerden waren Agga Capital, Cyber Capital Hodl en Icoinic.

Eerdere Cashcow Awards

Eerder dit jaar werden tijdens de online BeleggersFair Kennis Update nog eens vier Cashcow Awards uitgereikt aan:

Cash Publieksprijs ABN Amro
Beste vermogensbeheerder Fintessa Vermogensbeheer
Beste ETF-aanbieder VanEck Europe
Cash Innovatieprijs eToro