Bekijk de BeleggersFair 2023 on demand terug

HET GROOTSTE
BELEGGERSEVENT
IN NEDERLAND

De BeleggersFair is het grootste beleggersevenement in Nederland en biedt een divers en breed programma en is daarmee een uitstekende investering voor zowel gevorderde als beginnende particuliere beleggers die zowel hun kennis als hun vermogen willen vergroten

Daarnaast kunnen zowel beginnende als gevorderde beleggers plenaire sessies, masterclasses en snelcursussen bijwonen om hun kennis bij te schaven of te verbreden. Beleggers die de smaak goed te pakken hebben, kunnen tijdens een wandeling over de beursvloer in contact komen met vele banken, vermogensbeheerders en adviseurs. Gedurende de dag delen bekende financiële goeroes hun Gouden Tips voor het komende jaar met de bezoekers.

DAGVOORZITTER Roelof Hemmen

Mijn basis is de journalistiek. Wat ik kan, heb ik geleerd door het te doen. Bij de krant (Haagsche Courant, Telegraaf), bij de televisie (RTL Nieuws) en bij de radio (BNR Nieuwsradio).

Ik begon op straat als jonge politieverslaggever. Moorden, rellen, branden, volkse boeven en deftige fraudeurs. Ik was erbij, en ik leerde. Ik leerde mijn stad kennen, de mensen, en ik leerde waarnemen en verslag doen.

Als televisie-verslaggever stond ik vooraan bij het grote nieuws. Ik versloeg de opkomst en de ondergang van Pim Fortuyn, ik zag de ellende van de oorlog in Afghanistan en ik registreerde het immense verdriet en de woede, die de ramp met de MH17 losmaakte.

Ik was zeventien jaar één van de anchors van het RTL Nieuws. Het was een eer om te mogen opdienen wat de beste mensen van de Nederlandse nieuwstelevisie maakten. Ik heb er geleerd hoe je een uitzending voorbereidt en draagt. Hoe je de juiste toon vindt, hoe je contact maakt via een camera. En het belangrijkste wat ik geleerd heb, is hoe je natuurlijk kunt zijn in de onnatuurlijke omgeving van een tv-studio.

Ik heb het grote voorrecht gehad te mogen meewerken aan bijzondere nieuwsdocumentaires over MH17 en de aanslag op het het koninklijk gezelschap in Apeldoorn

Ik heb mijn grote liefde verlaten voor een nieuwe liefde: de radio. Dit schreef ik er over in mijn column. Van juni 2020 tot en met december 2021 was ik de newsanchor van de 538 Ochtendshow met Frank Dane, Jelte van der Goot, Jelmer Gussinklo en Hannelore Zwitserlood.

Een sprankelend en scherp radioprogramma, topklasse in zijn soort. Ik bracht elk half uur het nieuws. De harteklop van de ochtend. Nieuws is een oude liefde. Ik hou nog steeds van de actualiteit, zeker zoals we die behandelden in de Ochtendshow, met scherpe commentaren en meningen, vaak een aanstekelijke lach, en voor een groot publiek.

PROGRAMMA 2023

Op het podium op de beursvloer zal Joop van de Groep zijn Gouden Tips voor 2024 met u delen!

Op het podium op de beursvloer zal Michiel Stokman zijn Gouden Tips voor 2024 met u delen!

Masterclass 1
Een optie voor elke marktsituatie

Wie sessies van beleggerstrainer Hans Oudshoorn volgt, weet dat hij belegt als een voetbalcoach. In de masterclass ‘Een optie voor elke marktsituatie’ staan aanvallende middenvelders, flankspelers en (hangende) spitsen centraal. Zo bespreekt Hans de voor- en nadelen van de strangle en gaat hij aan de slag met enkele slimme en fiscaal aantrekkelijke optieconstructies die hij zelf ook graag gebruikt. De rode draad van de masterclass? Aan de hand van actuele voorbeelden – waarbij ook enkele TA-grafieken de revue passeren – leren hoe u risico’s van (aandelen)beleggingen kunt verlagen en rendementskansen kunt vergroten.

Spreker: Hans Oudshoorn, Beleggerstrainer Saxo Academy bij Saxo

Deze masterclass wordt u aangeboden door Saxo


Masterclass 2
Aandelenanalyse is makkelijker dan je denkt!

De aandelenbeurs heeft een grote aantrekkingskracht. Beursgenoteerde bedrijven zitten vol met prachtige verhalen, die hun bestuursvoorzitters ook nog eens mooi kunnen vertellen. Veel beleggers geven daarom de voorkeur aan individuele aandelen. Het juiste selecteren blijkt in de praktijk vaak niet zo gemakkelijk. Bedrijfspublicaties en analistenrapporten zitten vaak vol met technisch en financieel jargon. Bovendien is er zo enorm veel informatie beschikbaar, dat je bijna niet weet waar je moet beginnen.

Met de juiste methode hoeft aandelenanalyse in de praktijk toch niet zo moeilijk te zijn. In deze Masterclass van eToro legt marktanalist Jean-Paul van Oudheusden, veelvuldig te horen op BNR Nieuwsradio, zijn beproefde methode uit en bespreekt daarbij aan de hand van de actualiteit een aantal concrete voorbeelden. Ook is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

Spreker: Jean-Paul van Oudheusden, Marktanalist bij eToro

Deze masterclass wordt u aangeboden door eToro


Masterclass 3
Technische analyse: twee succesvolle strategieën

Met een eenvoudige trend setup kun je vaststellen wanneer het succesvol kan zijn om aankopen te overwegen van een fonds met een mooi trendmatig koersverloop. Het enige wat je daarbij nodig hebt is een candle stick, een SMA lijn en een Fibo grid. Ik zal aan de hand van enkele voorbeelden laten zien hoe deze trend setup in de praktijk toegepast kan worden door de beginnende technische analyse belegger.

Met het climax scenario laat ik zien hoe je na een forse koersdaling nieuwe aankopen aangereikt krijgt op de chart. Wat zijn de voorwaarden voor deze strategie? Wat moeten de indicatoren indiceren? Voor wie is het climax scenario interessant?

Bij alle voorbeelden komt aan bod hoe technische analyse visies gekoppeld worden aan Turbo’s en Rendement Certificaten van BNP Paribas. En tenslotte laat ik zien hoe u na deze presentatie mijn dagelijkse updates kan volgen waarmee u veel werk uit handen wordt genomen

Spreker: Nico Bakker, Technische analyse coach en directeur BTAC BV gelieerd aan BNP Paribas Markets

Deze masterclass wordt u aangeboden door BNP Paribas Markets


Masterclass 4
Ontdek de 3 voordelen van het opnemen van mkb-leningen in uw beleggingsportefeuille.

Vroeger bracht u als particulier uw spaargeld naar de bank en de bank leende het uit o.a. aan mkb-bedrijven. De marge tussen uw rente en de rente aan de ondernemer was voor de bank. Nu met het mkb-leningenfonds Fresh Dutch SME Fund (FDSF) is de marge voor u! Via het FDSF leent u uw vermogen direct uit aan het Nederlandse mkb zonder tussenkomst van een bank. Het FDSF biedt u de mogelijkheid te beleggen in leningen aan het Nederlandse mkb. Het fonds is breed gespreid over verschillende sectoren, marktsegmenten en regio’s. Door te beleggen in het FDSF, ontvangt u een aantrekkelijk en stabiel rendement en draagt u bij aan de groei van het Nederlandse bedrijfsleven.

Wilt u weten hoe u ook in mkb-leningen kunt investeren en welke 3 voordelen deze leningen opleveren voor uw portefeuille? Kom naar onze masterclass.

Sprekers

 • Erik Bakker, CEO OHV Vermogensbeheer
 • Bart Vemer, Portefeuillemanager FDSF
 • Christian van Tooren, Senior Analist FDSF

Deze masterclass wordt u aangeboden door OHV Vermogensbeheer


Masterclass 5
Rendement maken en risico’s beperken!

De financiële markten hebben ook in 2023 laten zien dat ze voortdurend in beweging zijn. Het is nu de hoogste tijd om de balans op te maken en te ontdekken welke kansen en risico’s het komende jaar met zich meebrengt voor uw beleggingsportefeuille.

Een prangende vraag die veel beleggers bezighoudt: “Wat te doen met aandelen in 2024? Welke aandelen moet ik vasthouden, kopen of juist verkopen?”

Gelukkig biedt onze aankomende masterclass, gepresenteerd door de gerenommeerde experts Christophe Cox en John Beijer, inzicht en antwoorden op deze cruciale vragen.

Het ultieme doel van elke belegger is immers het behalen van een maximaal rendement met minimale risico’s. John Beijer, onafhankelijk consultant bij onder andere BeursPro, zal tijdens deze exclusieve masterclass zijn persoonlijke marktvisie delen over de vooruitzichten van de wereldwijde aandelenbeurzen. Hij zal inzichten bieden over Wall Street, Europa en uiteraard de AEX-index, om u te helpen bij het maken van weloverwogen beleggingsbeslissingen voor het komende beursjaar.

Om u goed voor te bereiden op het jaar 2024, zal John Beijer ook concrete handelstips presenteren en de aandelenfondsen bespreken die absoluut niet mogen ontbreken in uw beleggingsportefeuille. Bovendien zal hij strategieën delen om uw portefeuille te beschermen tegen eventuele beursdalingen, zodat u met vertrouwen de markt kunt benaderen.

Christophe Cox, productspecialist van Société Générale, zal tijdens deze masterclass laten zien hoe de beursproducten van Société Générale u kunnen helpen om te anticiperen op specifieke koersbewegingen en tegelijkertijd uw portfolio te beschermen tegen mogelijke koersdalingen. Hij zal ook de werking van deze producten en de daaraan verbonden risico’s toelichten, zodat u een grondig begrip krijgt van hoe ze uw beleggingsstrategie kunnen ondersteunen.

Als u zich afvraagt hoe u uw portefeuille kunt beschermen tegen een mogelijke verslechtering van het beursklimaat, of als u nieuwsgierig bent naar welke aandelen momenteel kansrijk zijn, dan mag u deze masterclass niet missen. John en Christophe zullen u inspireren met nieuwe handelsideeën en u bijpraten over recente marktontwikkelingen en de kansen die zich voordoen.

Dus, bereid u voor op een informatieve en boeiende masterclass waarin we samen de weg verkennen naar succesvol beleggen in 2024, met de juiste balans tussen kansen en risico’s.

Deze masterclass wordt mogelijk gemaakt door Société Générale, de uitgever van beursproducten zoals Warrants, Factors en Bonus Certificaten. Deze beursproducten worden genoteerd op Euronext en zijn verhandelbaar via verschillende Nederlandse banken en brokers. Ze zijn specifiek ontworpen voor actieve doe-het-zelfbeleggers met een marktvisie. Ontdek nu het volledige aanbod van beleggingsproducten aangeboden door Société Générale op www.sgbeurs.nl.

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. Deze producten kwalificeren als complexe producten en zijn bedoeld voor ervaren beleggers. De aanschaf van een financieel instrument kan een risico met zich meebrengen. Wij raden u daarom ten zeerste aan om de volledige productinformatie te lezen zoals opgenomen in de voorgeschreven documenten, zoals het prospectus of het essentiële informatiedocument. Deze documenten zijn terug te vinden via de website www.sgbeurs.nl op de productpagina van elk uitgegeven beursproduct onder “Documentatie”. De goedkeuring van het prospectus kan niet worden beschouwd als aanprijzing van de effecten. U staat op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen is. Reclame: dit online seminar is een commerciële uiting.

Sprekers

 • Christophe Cox, productspecialist van Société Générale
 • John Beijer, Onafhankelijk consultant voor onder andere BeursPro

Deze masterclass wordt u aangeboden door Société Générale

11.00 – 11.20 uur
Uitreiking Cashcow Awards
Tijdens de BeleggersFair worden de volgende tien Cashcow Awards vergeven in de categorieën: beste broker, beste aanbieder van structured products, beste aanbieder van duurzame producten, beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed, beste beleggingsexpert, het beste crowdfundplatform, beste online vermogensbeheerder, beste aanbieder impactbeleggen, beste Nederlandse Cryptofonds en de beste Crypto Broker.


11.20 – 11.55 uur
Hoe groot wordt de dip? 

Voor beleggers is het altijd zaak om de economische omgeving waarin moet worden belegd scherp in het oog te houden, en nu misschien wel meer dan ooit. Hoe centrale banken rechtsomkeer hebben moeten maken na hun uitzonderlijke monetaire beleid van de afgelopen jaren, laat zich nog steeds voelen. Naast inmiddels ingewortelde inflatie hoeft door gestegen overheidsschulden geen soelaas vanuit die hoek te worden verwacht. Grote vraag lijkt hoe diep de sporen zullen zijn die de Chinese vastgoedcrisis op verschillende manieren gaat achterlaten. Wat dat betreft lopen de ontwikkelingen mondiaal gezien toch al uiteen – de meer op het binnenland gerichte Amerikaanse economie voorop – en blijft geopolitiek eveneens een belangrijke rol spelen. Alles in een structureel veranderende wereld, waardoor een blik verder naar voren eveneens onontkoombaar is geworden.

Sprekers

 • Elwin de Groot, hoofd macrostrategie bij Raboresearch
 • Edin Mujagić, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer
 • Hans Stegeman, hoofdeconoom bij Triodos Bank

11.55 – 12.15 uur
Snel veranderende wereld vergroot het belang van toezicht 

De Autoriteit Financiële Markten heeft als ‘beurswaakhond’ in de loop der jaren te maken gekregen met zaken zoals crypto’s en sociale media. Nieuwe ontwikkelingen kunnen zich alweer aandienen, die de vraag opwerpen hoe beleggers daar tegenaan moeten kijken en zelfs in hoeverre de AFM daar eventueel zelf gebruik van kan maken bij het toezicht. Veranderingen en innovaties hebben toezicht historisch gezien toch altijd al belangrijk gemaakt, waarvan de waarde door beleggers nog wel eens onderschat wordt.

Spreker
Natalie Aartsen, Hoofd toezicht op Lenen, Sparen en Retailbeleggen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Op het podium op de beursvloer worden de gouden tips voor 2024 met u gedeeld! John Beijer neemt u mee in het beursjaar 2024: Ontdek 3 Gouden Kansen voor Succes

Het ‘gewone’ lineaire beleggen – waarbij een procentuele koersstijging of -daling zich 1-op-1 vertaalt in het rendement – hoeft afhankelijk met welk doel en op welke termijn wordt belegd niet de norm te zijn. Hoe derivaten als alternatief of aanvulling het beste kunnen worden ingezet varieert ook met de fase waarin markten zich bevinden. In deze talkshow bespreken specialisten hoe derivaten nu in roerige economische tijden en in aanloop naar een nieuwe conjunctuurcyclus van pas kunnen komen.

Deelnemers aan talkshow 

 • Jean-Paul van Oudheusden, Marktanalist bij eToro
 • John Beijer, CEO van John Beijer.nl
 • Erik Mauritz, Senior Advisor bij Trade Republic

Masterclass 1
Succesvol daytraden met WL Bar strategieën

In de afgelopen jaren zijn de WL-Bars een bekende naam geworden in de trader-gemeenschap. Ze combineren vooral structuur, richting en eenvoud. WL-Bars hebben belangrijke voordelen, zoals preciezere instappunten, duidelijkere grafiekanalyse en zeker beter money management. Je kunt ze alleen gebruiken of in combinatie met andere reeds gebruikte strategieën. Deze tools zijn voorhanden op het zeer performante trading platform NanoTrader.

Sprekers

 • Evelyn Lauwers, Sales en desk member bij WH Selfinvest
 • Wim Lievens, DayTrader bij MyTradeClass

Deze masterclass wordt u aangeboden door WH Selfinvest


Masterclass 2
Duurzaam of Verduurzamen?

“Deze zomer breken we alle records. Het is de heetste zomer ooit. Tegelijkertijd ervaren we de heftigste stormen, waar we helemaal niet op voorbereid zijn. We lopen steeds vaker tegen de grenzen van onze planeet aan. Dit vraagt om een duurzamere samenleving. De populariteit van duurzaam beleggen groeit fors. Maar wat is duurzaam beleggen eigenlijk? Wat is de next step bij Duurzaam Beleggen? Waarom kiezen we soms voor engagement en niet voor uitsluiting? Impact Beleggen is naast duurzaam beleggen ook daadwerkelijk een positieve bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Waar moet ik als belegger opletten als ik echt impact wil maken? En hoe doen banken als ABN AMRO dat? In deze masterclass zal Judith Sanders, beleggingsstrateeg bij ABN AMRO, vertellen hoe ABN AMRO duurzaamheid toepast in hun beleggingskeuzes en welke uitdagingen daarbij horen.”

Spreker: Judith Sanders, Beleggingsstrateeg bij ABN AMRO

Deze masterclass wordt u aangeboden door ABN AMRO


Masterclass 3
Kansen en risico’s van beleggen in tijden van hoge inflatie.
De visie van het Investment Office van Nationale-Nederlanden Bank

Het Investment Office van Nationale-Nederlanden Bank zal een terugblik geven op 2023 en haar vooruitzichten delen: wat zijn de kansen en risico’s van beleggen in tijden van hoge inflatie?

Spreker: Michel Engbers, Directeur Vermogensbeheer bij Nationale-Nederlanden Bank

Deze masterclass wordt u aangeboden door Nationale-Nederlanden Bank


Masterclass 4
Beleggen in aandelen van mondiaal opererende ondernemingen met verdedigbaar concurrentievoordeel

Langere tijd terugkijkend op de waardeontwikkeling van ondernemingen, genoteerd aan de Westerse beurzen, kan worden geconcludeerd dat slechts een beperkt aantal aandelen bovengemiddelde rendementen hebben laten zien. De belangrijkste doelstelling van het Fresh Essential Equity Fund is om een geconcentreerde portefeuille samen te stellen met maximaal 25 bedrijven, die op de lange termijn een bovengemiddelde winstgroei en koersresultaat realiseren. Arthur Leis geeft een ‘kijkje in de keuken’ in de lange termijnstrategie en rendementen van het fonds. YTD nr. 1 ranking in de Morningstar Categorie Aandelen Wereldwijd Large-Cap Gemengd.

Spreker: Arthur Leis, Senior Wealth Manager bij OHV Vermogensbeheer

Deze masterclass wordt u aangeboden door OHV Vermogensbeheer


Masterclass 5
Vijf beleggingstips – Fundamenteel en Technisch toegelicht

Beleggers zullen tot aankoop van een aandeel overgaan als de fundamentele analyse van het betreffende bedrijf en sector dit ondersteunt.

Strategisch moet het interessant zijn om een aankoop te overwegen. Maar is de trend en het sentiment van het koersverloop in orde om tot aankopen over te gaan? Is het moment van actie tactisch juist? Daartoe is een technische analyse van het koersverloop gewenst.

Albert en Nico zullen een vijftal tips bespreken, waarbij de fundamentele en technische analyses naadloos op elkaar aansluiten én waarbij zij laten zien met welke beleggingsproducten van BNP Paribas je positie kan innemen.

Sprekers: 

 • Nico Bakker, Technische analyse coach en directeur BTAC BV gelieerd aan BNP Paribas Markets
 • Albert Jellema, directeur/eigenaar DeAandeelhouder en ProBeleggen

Deze masterclass wordt u aangeboden door BNP Paribas Markets

 

14.00 – 14.20 uur
Beleggingsportefeuille op de schop  

Rente en inflatie hebben markten in hun greep gehouden. Met name inflatie zal voorlopig nog een belangrijk thema blijven, terwijl de invloed van rente op waarderingen nooit uit het oog mag worden verloren. Terwijl de economische groei onder druk staat en het stokje als het ware heeft overgenomen is het niet raadzaam om trends zoals deglobalisering en de klimaattransitie te negeren. Sterker nog, die kunnen zelfs gaan samenvallen in met name de ontwikkelingen binnen de industrie en volop kansen gaan bieden.

Deelnemers aan panel 

 • Bob Homan, Hoofd ING Investment Office bij ING
 • Corne van Zeijl, Strateeg / econoom Cardano

14.20 – 14.40 uur
Staat China aan de rand van een Lehman Brothers-achtige catastrofe?

De Chinese vastgoedsector in zwaar weer. Vastgoedreuzen als Evergrande en Country Garden kunnen niet langer aan hun verplichtingen voldoen. De managers zijn gearresteerd. Het roept de vraag op of hier sprake is van een traditionele zeepbel die uit elkaar aan het spatten is. Zo ja, zullen de effecten daarvan over de hele wereld voelbaar zijn, zoals bij Lehman Brothers het geval was? Zal de belangrijke economische grootmacht met een aparte rol op het wereldtoneel in dezelfde val lopen als Japan toen daar begin jaren 90 de vastgoedbubbel barstte? Of heeft China nog voldoende mogelijkheden om dat scenario te vermijden? De auto-industrie is een in het oog springend voorbeeld van hoe China het voortouw lijkt te hebben op het gebied van elektrische auto’s en daar nu voor een deel op zal moeten leunen. En hoe daar eventueel met importheffingen op zal worden gereageerd.

Spreker
Heleen Mees, Columnist de Volkskrant


14.40 – 15.00 uur
De economische impact van AI 

Kunstmatige intelligentie, oftewel Artificial Intelligence (AI), houdt de gemoederen al langer bezig, maar lijkt nu beduidend krachtiger en klaar voor een breed scala aan toepassingen. Mede door het samenvallen met deglobalisering en de klimaattransitie liggen die bijvoorbeeld in de industrie voor het opscheppen. Hoe AI een hele nieuwe fase kan gaan inluiden, met ook keerzijdes.

Spreker
Don Ginsel, CEO / Board Member bij Holland FinTech

Op het podium op de beursvloer zal Jean-Paul van Oudheusden zijn Gouden Tips voor 2024 met u delen!

Masterclass 1
Leer beleggen als Warren Buffett: in theorie & praktijk

Bestaat er een beleggingsstrategie die de aandelenmarkt verslaat? Jazeker: value-beleggen volgens de principes van Warren Buffett! Deze masterclass begint met een uiteenzetting van de belangrijkste concepten van de filosofie value beleggen zoals toegepast door ’s werelds meest succesvolle belegger: Warren Buffett. Vervolgens wordt ingegaan op hoe u deze strategie in de praktijk kunt toepassen en de wijze waarop die filosofie door beleggingsfonds ValueMachinesFund in praktijk wordt gebracht.De term ‘value-investing’ verwijst naar het beleggen in aandelen die op de beurs – ten onrechte – laag gewaardeerd zijn. Deze (te) laag gewaardeerde aandelen leveren gemiddeld een bovengemiddeld rendement op. Door gespreid in zulke aandelen te beleggen is des te meer te profiteren van wat op termijn een extreem krachtig verschijnsel blijkt: het rente-op-rente-effect oftewel exponentiële groei.

Sprekers

 • John Brenninkmeijer, CEO bij ValueMachinesFund
 • Hendrik Oude Nijhuis, Chief Investment Officer bij ValueMachinesFund
 • Björn Kijl, Chief Marketing and Investment Officer bij ValueMachinesFund

Deze masterclass wordt u aangeboden door ValueMachinesFund


Masterclass 2 
Een innovatieve manier van investeren: gemiddeld 12% rendement met NEO Finance

Eeuwenlang is het lenen van geld aan particulieren een zeer winstgevende activiteit geweest, die van oudsher werd gedomineerd door banken. Maar nu is er een veilige en eerlijke manier om rechtstreeks geld aan anderen te lenen en een stabiel netto rendement van 10 – 12% per jaar te behalen (op basis van historische data). Met NEO Finance heeft u de flexibiliteit om uw eigen investeringscriteria in te stellen en/of te profiteren van door AI aangedreven risicocategorisatie, die is gebaseerd op een analyse van meer dan 27.000 leningen die sinds 2016 via het platform zijn verstrekt en terugbetaald.

NEO Finance onderscheidt zich door haar innovatieve platform en consistente naleving van de regelgeving, onder strikt toezicht van de lokale toezichthouder. Bovendien is NEO Finance beursgenoteerd aan de Nasdaq, wat symbool staat voor een streven naar transparantie. Het platform heeft als doel wereldleider te worden op het gebied van de veiligheid van zogenoemde P2P (peer-to-peer) leningen en investeerders vertrouwen en stabiliteit te bieden.

Mark Leenards zal zijn ervaringen uit de eerste hand delen en uitleggen waarom hij zijn spaargeld sinds 2019 aan dit volledig gereguleerde platform heeft toevertrouwd. En waarom u zou moeten overwegen hetzelfde te doen.

* Elke vorm van investeren kent risico’s

Spreker: Mark Leenards, Investeerder/voormalig Investor Community Manager NEO Finance

Deze masterclass wordt u aangeboden door NEO Finance


Masterclass 3
Wat is de kracht van periodiek beleggen met ETF’s?

Leer op eenvoudige wijze het hoe en waarom van lange termijn beleggen met ETF’s. Aan bod komen de volgende onderwerpen:

 • Waarom lange termijn beleggen kansrijker is dan korte termijn beleggen
 • Wat het voordeel is van in een mandje van aandelen beleggen ten opzicht van het selecteren van individuele aandelen
 • Wat het voordeel is van een ETF ten opzichte van beleggingsfondsen
 • Waarom veel kennis van beleggen niet noodzakelijkerwijs tot een beter rendement leidt
  Waarom periodiek beleggen op lange termijn een effectieve strategie is
 • Waarom beleggen in obligaties weer interessant aan het worden is
 • Uitleg over periodiek beleggen bij Trade Republic

Spreker: Erik Mauritz, Senior Advisor Trade Republic

Deze masterclass wordt u aangeboden door Trade Republic

Op het podium op de beursvloer zal Nico Bakker zijn Gouden Tips voor 2024 met u delen!

Als klap op de vuurpijl van deze BeleggersFair gaan in het dagelijkse beleggingsvak gepokt en gemazelde experts op een praktische manier in op de vraag wat beleggers met hun portefeuille zouden kunnen doen. Hoe om te gaan met een kwakkelende economie en de kansen die zich met alle veranderingen ook onherroepelijk aan gaan dienen.

Deelnemers aan talkshow

 • Nico Bakker, Consultant en TA Hofleverancier voor BNP Paribas Markets
 • Richard Abma, CIO bij OHV Vermogensbeheer
 • Peter Siks, Beleggerstrainer en auteur (Beleggen voor Dummies) bij Saxo

SNELCURSUSSEN 2023

Hoe je binnen 5 minuten de meest succesvolle beleggers kunt volgen.

Spreker: Mohsin Mukhtar, Coach & Trainer bij Beleggen.com

Een ervaren expert vertelt hoe hij succesvol is met optiebeleggen. In korte tijd leert u de belangrijkste aspecten van opties. Wat zijn opties, hoe werken ze en waar moet je op letten? Na deze snelcursus weet u dat u met opties minder risico kunt lopen en meer rendement kunt maken.

Spreker: Bram Voermans, Optiespecialist bij ElkeWeekGeld.nl

Hoe koop ik aandelen met een dubbele korting.

Spreker: Hanriette van Leeuwen, Cursusleider bij Slimmerbeleggen.com

Biografie
Trader sinds 1984. Professional daytrader sinds 2010. Oprichter en cursusleider Slimmerbeleggen.com sinds 2018.

Deze snelcursus wordt gegeven door Theo Feijen, docent Amsterdam University of Applied Sciences

Laat je overtuigen van de kracht van regelmatig, lange termijn beleggen.

Spreker: Erik Mauritz, Senior Advisor bij Trade Republic

Deze snelcursus wordt gegeven door Eline Colijn en Thijs Ram. Eline en Thijs zijn studenten aan de Hogeschool van Amsterdam.

Eline Colijn

Thijs Ram

Deze snelcursus wordt gegeven door Enzo Hollands en Ids Kruijer. Enzo en Ids zijn studenten aan de Hogeschool van Amsterdam.

Enzo Hollands

Ids Kruijer

Deze snelcursus wordt gegeven door Enzo Hollands en Wessel Hoogkamer. Enzo en Wessel zijn studenten aan de Hogeschool van Amsterdam.

Enzo Hollands

Wessel Hoogkamer

Deze snelcursus wordt gegeven door Mohamed Abdelaziz en Wessel Hoogkamer. Mohamed en Wessel zijn studenten aan de Hogeschool van Amsterdam.

Wessel Hoogkamer

Mohamed Abdelaziz

Deze snelcursus wordt gegeven door Theo Feijen, docent Amsterdam University of Applied Sciences

SPREKERS 2023

Elwin de Groot

RaboResearch

Elwin de Groot

Hoofd macrostrategie
RaboResearch

Hans Stegeman

Triodos Bank

Hans Stegeman

Hoofdeconoom
Triodos Bank

Don Ginsel

CEO / Voorzitter

Don Ginsel

CEO / Board Member bij Holland FinTech
Voorzitter werkgroep Financiële Dienstverlening bij De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC)

Edin Mujagić

OHV Vermogensbeheer

Edin Mujagić

Hoofdeconoom
OHV Vermogensbeheer

Dr. mr. Heleen Mees

de Volkskrant

Dr. mr. Heleen Mees

Columnist
de Volkskrant

Corne van Zeijl

Strateeg / econoom

Corne van Zeijl

Strateeg / econoom
Cardano

Nico Bakker

Nico PR Bakker

Nico Bakker

Consultant en TA Hofleverancier voor BNP Paribas Markets
Nico PR Bakker

Natalie Aartsen

AFM

Natalie Aartsen

Hoofd toezicht op Lenen, Sparen en Retailbeleggen
AFM

Jean-Paul van Oudheusden

eToro

Jean-Paul van Oudheusden

Marktanalist
eToro

Bob Homan

Hoofd ING Investment Office

Bob Homan

Hoofd ING Investment Office
ING

Christophe Cox

Société Générale

Christophe Cox

Specialist beursproducten
Société Générale

John Beijer

John Beijer.nl

John Beijer

CEO John Beijer.nl en
Onafhankelijk consultant
voor o.a. Beurspro

Evelyn Lauwers

WH Selfinvest

Evelyn Lauwers

Sales en desk member
WH Selfinvest

Wim Lievens

MyTradeClass

Wim Lievens

DayTrader
MyTradeClass

Judith Sanders

ABN AMRO

Judith Sanders

Beleggingsstrateeg
ABN AMRO

Michel Engbers

Nationale Nederlanden

Michel Engbers

Director Investment office
Nationale Nederlanden

Bram Voermans

Elkeweekgeld.nl

Bram Voermans

Optiespecialist
Elkeweekgeld.nl

John Brenninkmeijer

ValueMachinesFund

John Brenninkmeijer

CEO
ValueMachinesFund

Hendrik Oude Nijhuis

ValueMachinesFund

Hendrik Oude Nijhuis

Chief Investment Officer
ValueMachinesFund

Björn Kijl

ValueMachinesFund

Björn Kijl

Chief Marketing and Investment Officer
ValueMachinesFund

Hans Oudshoorn

Saxo

Hans Oudshoorn

Beleggerstrainer Saxo Academy
Saxo

Arthur Leis

OHV Vermogensbeheer

Arthur Leis

Senior Wealth Manager
OHV Vermogensbeheer

Mark Leenards

NEO Finance

Mark Leenards

Investeerder/voormalig Investor Community Manager
NEO Finance

Christian van Tooren

FDSF

Christian van Tooren

Senior Analist
FDSF

Erik Bakker

OHV Vermogensbeheer

Erik Bakker

CEO
OHV Vermogensbeheer

Bart Vemer

FDSF

Bart Vemer

Portefeuillemanager
FDSF

Albert Jellema

ProBeleggen en De Aandeelhouder.nl

Albert Jellema

Eigenaar
ProBeleggen en De Aandeelhouder.nl

Erik Mauritz

Senior Advisor

Erik Mauritz

Senior Advisor
Trade Republic

Joop van de Groep

Vermogensbeheerder

Joop van de Groep

Vermogensbeheerder
Fintessa Vermogensbeheer

Michiel Stokman

CEO en founder

Michiel Stokman

CEO en founder
BOTS

Peter Siks

Beleggerstrainer en auteur

Peter Siks

Beleggerstrainer en auteur
Saxo

Richard Abma

CIO

Richard Abma

CIO
OHV Vermogensbeheer

PARTNERS
BELEGGERSFAIR 2023

Brons sponsors

Sponsoren

Kennispartners

Mediapartners

LOCATIE

Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam

PARTNER WORDEN

Vrijdag 10 november 2023 vindt de 9e editie van de BeleggersFair plaats in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

De BeleggersFair is inmiddels een begrip geworden, mede dankzij het succes van de eerdere edities. De kracht zit ‘m in de combinatie van een sterk educatief plenair programma, de keuze uit vele masterclasses, de visie van beleggingsgoeroes, snelcursussen, en de exposanten voor de praktische toepassing. Dit alles in een goede ambiance en veel interactie met bezoekers. De inzet van hoogwaardige sprekers, sponsors, partners en exposanten zorgen voor een gigantisch draagvlak.

Vul het formulier in voor meer informatie over de verschillende sponsorpakketten of stuur een mail naar info@3xi.nl. Dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Let op: er zijn slechts een beperkt aantal stands en masterclasses beschikbaar. Neem dus snel contact met ons op

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM*

  EMAIL *

  TELEFOONNUMMER *

  WOONPLAATS *

  BEDRIJF *

  HOE KUNNEN WE HELPEN?

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  CONTACT
  ONS

  Het kan zijn dat u ondanks de informatie op deze website nog vragen heeft of dat u meer informatie wilt. Aarzel dan niet contact op te nemen.

   VOORNAAM *

   ACHTERNAAM*

   EMAIL *

   TELEFOONNUMMER *

   WOONPLAATS *

   BEDRIJF *

   HOE KUNNEN WE HELPEN?

   Om spam te voorkomen vragen we u de
   onderstaande code over te typen.

   captcha