Bekijk de BeleggersFair 2022 on demand terug

HET GROOTSTE
BELEGGERSEVENT
IN NEDERLAND

De BeleggersFair is het grootste beleggersevenement in Nederland en biedt een divers en breed programma en is daarmee een uitstekende investering voor zowel gevorderde als beginnende particuliere beleggers die zowel hun kennis als hun vermogen willen vergroten

Daarnaast kunnen zowel beginnende als gevorderde beleggers plenaire sessies, masterclasses en snelcursussen bijwonen om hun kennis bij te schaven of te verbreden. Beleggers die de smaak goed te pakken hebben, kunnen tijdens een wandeling over de beursvloer in contact komen met vele banken, vermogensbeheerders en adviseurs. Gedurende de dag delen bekende financiële goeroes hun Gouden Tips voor het komende jaar met de bezoekers.

DAGVOORZITTER 2022

Janneke Willemse is presentatrice, journalist, enthousiast belegger met een eigen blog, auteur en beleggingsjuf.

In 2013 startte Janneke de website BlondjesBeleggenBeter.nl, een knipoog naar de vele onderzoeken waaruit blijkt dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Iedereen kan meekijken met haar successen én ‘blonde’ mislukkingen of een van de workshops over beleggen volgen.  Haar inleg van 20.000 euro is in 7 jaar verdrievoudigd.

Janneke is nu te zien op RTL Z als beurscommentator en presentatrice van het RTL Z Beursspel en RTL Z Online Seminars.

PROGRAMMA 2022

Op het podium op de beursvloer zal Martine Hafkamp haar Gouden Tips voor 2023 met u delen!

Masterclass 1
Beleggen in megatrends met ETFs

Martijn Rozemuller, CEO Europa van VanEck, bespreekt hoe u via ETFs kunt investeren in de megatrends die onze levens van morgen bepalen.

Duurzaamheid
Dat klimaatverandering geen fabeltje meer is, hebben we de afgelopen jaren allemaal aan den lijve ondervonden. Twee ETFs helpen de bedrijven te financieren die een duurzamere wereld mogelijk maken.

 • De VanEck Hydrogen Economy UCITS ETF belegt in de waterstofeconomie. Waterstof draagt bij aan de CO2-arme economie.
 • De VanEck Sustainable Future of Food UCITS ETF belegt in bedrijven die betrokken zijn bij vleesvervangers en producenten van organisch voedsel.

Risico: U kunt geld verliezen tot het totale verlies van uw inleg als gevolg van de belangrijkste risicofactoren, zoals het risico van opkomende markten, het sectorconcentratierisico en het risico van beleggingen in kleinere bedrijven, zoals beschreven in de KIID’s en in het prospectus.

Technologische doorbraken
De technologische revolutie raast sneller en sneller voort. De droom van gisteren is de werkelijkheid van morgen.

 • De VanEck Genomics and Healthcare Innovators UCITS ETF belegt in bedrijven die gentherapie en digitale zorg vormgeven. Gentherapie opent een geheel nieuwe vorm van zorg, zoals gepersonaliseerde medicatie.
 • De VanEck Space Innovators UCITS ETF geeft blootstelling aan de commerciële ruimtevaartsector. Ruimtevaart is een razendsnel ontwikkelende sector.

Risico: U kunt geld verliezen tot aan het totale verlies van uw inleg als gevolg van de belangrijkste risicofactoren, zoals industrie- of sectorconcentratierisico, opkomende marktrisico en liquiditeitsrisico’s die worden beschreven in de KIID’s en in het prospectus. Evolutie van de markt is niet gegarandeerd.

Klik hier voor belangrijke kennisgevingen

Spreker
Martijn Rozemuller, CEO Europa van VanEck

Masterclass 2
Beleggen in het HIDE-tijdperk: consistente outperformance in aandelen met gezond verstand.

Een lange tijd is de spaarrente aan het dalen geweest om zelfs negatief te worden. De reden is dat de spaarrente hand in hand gaat met de rentes van de centrale banken.

Inmiddels zijn de centrale banken bezig met het verhogen van hun rentes. Ook de spaarrentes reageren daarop.

Er is echter in het afgelopen decennium iets belangrijks veranderd in dit mechanisme, iets wat ervoor zorgt dat een terugkeer van de spaarrente naar niveaus van voor de Grote Financiële Crisis van 2007 onwaarschijnlijk is. Het zogeheten NICE-tijdperk maakt plaats voor een tijdperk dat wij HIDE hebben genoemd.

Waar HIDE voor staat en wat dat tijdperk voor sparen en beleggen betekent, dat bespreekt Edin Mujagic van OHV in het eerste deel van de masterclass.

En als u dan gaat beleggen in aandelen hoe selecteert u dan de ‘winnaars’ van morgen?  Adviseur van het Fresh Essential Equity Fund is Financiële Diensten Amsterdam (FDA). Bert Balke van FDA gaat in het tweede deel van de masterclass dieper in op de beleggingsfilosofie van FDA: Consistente outperformance met gezond verstand.

FDA is onafhankelijk en houdt daaraan vast door een researchmethode te hanteren die het mogelijk maakt om op een consistente manier de beleggingsomgeving te analyseren en daar beleggingsadvies in de vorm van een portefeuille op te baseren. De Masterclass levert een bijdrage aan inzicht in hoe een aandelenportefeuille tot stand komt als je teruggaat naar de essentie.

Sprekers

 • Edin Mujagić, Hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer
 • Bert Balke, Hoofd Landenresearch bij Financiële Diensten Amsterdam (FDA)

Masterclass 3
Rendement maken en risico’s beperken in turbulente beurstijden
De financiële markten staan sinds het begin van dit jaar flink onder druk. De inflatie steeg in september naar een recordhoogte van 17,1 procent en mede hierdoor verhogen de centrale banken de rente fors. Ligt er een recessie in verschiet? En wat betekent dit voor uw beleggingsportefeuille?

Aandelen in 2023: houden, verkopen of juist instappen?
Christophe Cox en John Beijer vertellen tijdens deze masterclass alles over het ultieme doel van elke belegger: een hoger rendement behalen in combinatie met een lager risico.

John Beijer zal tijdens deze masterclass zijn persoonlijke marktvisie geven over de vooruitzichten van de wereldwijde aandelenbeurzen. Onder meer Wall Street, Azië, Europa en uiteraard de AEX passeren de revue. Om in 2023 goed beslagen ten ijs te komen presenteert hij de aandelenfondsen die niet mogen ontbreken in uw beleggingsportefeuille voor 2023 aan de hand van 5 concrete handelstips. Eveneens neemt John met u door hoe u uw portefeuille tegen een verdere beursdaling kunt beschermen.

Christophe Cox, productspecialist van Société Générale Beursproducten, laat zien hoe de beursproducten van Société Générale u kunnen helpen om zowel te anticiperen op specifieke koersbewegingen als u in te dekken tegen koersdalingen. Daarnaast staat hij stil bij de werking van de producten en de risico’s die aan de producten verbonden zijn.

Bent u ook benieuwd naar hoe u uw portefeuille kunt beschermen tegen een verdere verslechtering van het beursklimaat? Of bent u nieuwsgierig naar aandelen die juist nu kansrijk zijn? Laat u zich dan inspireren door nieuwe handelsideeën tijdens de masterclass waarin John Beijer, senior analist bij BeursPro en Christophe Cox van Société Générale Beursproducten u bijpraten over de recente marktontwikkelingen en informeren over de kansen die er liggen!

Sprekers

 • John Beijer, Senior Analist bij Beurspro
 • Christophe Cox, Vice President Public Distribution bij Société Générale

Masterclass 4
Hoe inflatiebestendig is vastgoed?

Vastgoed is een onderdeel van elke professionele beleggingsportefeuille. Het rendement is tweeledig, direct en indirect. Samen zorgen deze voor een solide lange termijn investering. Maar hoe solide is dit in tijden van inflatie en economische onzekerheden?

Spreker
Wijnand Groenen, Commercieel Directeur bij Meerdervoort

Masterclass 5
Succesvol Day Traden met M2W-TSSystem

Traders Aloys Mattijssen en Jan Robert Schutte van Money2Work van CryptoAcademy verzorgen een masterclass speciaal voor traders die succesvol willen daytraden en dus ook hun resultaten willen verbeteren. Aloys Mattijssen en Jan Robert Schutte hebben hun sporen op de Amsterdamse Optiebeurs verdiend  als marketmaker/vloerhandelaar, zij beschikken over jarenlange praktijk beurs ervaring en trading vaardigheden.

In deze masterclass laten Aloys en Jan Robert aan de hand van het M2W-TSSystem zien hoe eenvoudig het kan zijn om succesvol te daytraden met de FXFlat MetaTrader 4. Aan de hand van live grafieken worden de vele voordelen van het TSSysteem stap voor stap toegelicht. Een erg interessante masterclass die voor zowel  beginnende als gevorderde daytrader niet te missen is!

Sprekers

 • Aloys Mattijssen, daytrader bij Money2Work
 • Jan Robert Schutte, daytrader bij Money2Work

Deze masterclass wordt u aangeboden door FXFlat

11.00 – 11.20 uur
Uitreiking Cashcow Awards
Tijdens de BeleggersFair worden de volgende tien Cashcow Awards vergeven in de categorieën: beste broker, beste aanbieder van structured products, beste aanbieder van duurzame producten, beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed, beste beleggingsexpert, het beste crowdfundplatform, beste online vermogensbeheerder, beste aanbieder impactbeleggen, beste Nederlandse Cryptofonds en de beste Crypto Broker.

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Panel: 11.20 – 12.00 uur
Economische aardverschuiving

De wereld is er dit jaar wezenlijk anders uit komen te zien, en met alle panelen die zijn gaan schuiven met name ook in economisch opzicht. Na de eerste schok is de hamvraag hoe groot en structureel de veranderingen in de beleggingsomgeving zullen blijken te zijn. Vooralsnog is een einde gekomen aan een lange periode van gestage economische groei en lage inflatie. Vanuit een toch al uitzonderlijk monetair beleid – niet te vergeten als stuwende kracht achter alle waarderingen – hebben centrale banken nu te maken gekregen met een uit de hand gelopen inflatie die in decennia niet zo hoog is geweest. Met ook zaken zoals de verschuivende geopolitieke verhoudingen die deglobalisering in de hand kunnen werken en een versnelling van de klimaattransitie is het nu meer dan ooit zaak een goed beeld te vormen van in welke omgeving de komende jaren kan worden belegd.

Deelnemers debat

 • Elwin de Groot, hoofd macrostrategie bij Rabobank
 • Bert Colijn, senior econoom bij ING
 • Edin Mujagić, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Keynote AFM: 12.00 – 12.15 uur
Aan valkuilen geen gebrek

Voor de Autoriteit Financiële Markten als ‘beurswaakhond’ stapelden de afwegingen zich de laatste jaren toch al op met hoe om te gaan met zaken zoals de populariteit van crypto’s en influencers op social media. Wat dat betreft lijken de grote verschuivingen die nu te zien zijn op de financiële markten meer ‘old school’. Hoe kijkt de AFM daar tegenaan, en liggen toch ook andere nieuwe ontwikkelingen op de loer zoals op cybergebied.

Spreker
Jos Heuvelman, bestuurslid bij de AFM

DIVERSITEIT EN  CONNECTIVITEIT NL-CHINA
een  update over China/Azië gerelateerde ondernemingen en organisaties in Nederland

Deelname aan deze masterclass is alleen op uitnodiging.

Op het podium op de beursvloer zal Martijn Rozemuller zijn Gouden Tips voor 2023 met u delen!

Omgaan met derivaten terwijl volatiliteit de klok slaat

Beurzen kunnen dit jaar in een nieuwe fase blijken te zijn beland, waar hele generaties beleggers geen ervaring mee hebben. Het ‘gewone’ lineaire beleggen – waarbij een procentuele koersstijging of -daling zich 1-op-1 vertaalt in het rendement – hoeft afhankelijk met welk doel en op welke termijn wordt belegd toch al niet de norm te zijn, en dat kan juist nu nog meer het geval zijn. Tegelijkertijd weet iedereen dat onoordeelkundig gebruik van derivaten tot enorme verliezen kan leiden. In deze talkshow bespreken specialisten hoe derivaten op een slimme en verantwoorde manier kunnen worden ingezet en op welke manieren zij juist in deze markt uitkomst zouden kunnen bieden.

Deelnemers aan talkshow

 • Jean-Paul van Oudheusden, marktanalist bij eToro
 • Arash Azad, Head of The Netherlands  bij FXFlat
 • John Beijer, Senior Analist bij Beurspro

Masterclass 1
Beleg in het Nederlandse MKB, de motor van de Nederlandse economie: Fresh Dutch SME Fund

Het Fresh Dutch SME Fund biedt u de mogelijkheid te beleggen in leningen aan het Nederlandse MKB. Het fonds is breed gespreid over verschillende sectoren, marktsegmenten en regio’s. Door te beleggen in het Fresh Dutch SME Fund, ontvangt u een aantrekkelijk en stabiel rendement en draagt u bij aan de groei van het Nederlandse bedrijfsleven.

De aandelenbeurs is volatiel, rentes zijn gestegen en de vastgoedmarkt lijkt het hoogtepunt te hebben bereikt. Ook in deze turbulente periode hebben wij weer bewezen dat beleggen in het Nederlandse MKB leidt tot een aantrekkelijk rendement tegen een gematigd risico. Tijdens de masterclass wordt ingegaan op deze unieke manier om te beleggen in het Nederlandse MKB. Aan de hand van een aantal voorbeelden zullen we u laten zien hoe het Fresh Dutch SME fund de juiste MKB leningen weet te selecteren en hoe u hierdoor een bijdrage kan leveren bijdragen aan de groei van het Nederlandse MKB. Het Fresh Dutch SME Fund is het eerste Nederlandse beleggingsfonds waarin belegd kan worden door zowel particulieren als institutionele partijen en kent een goede verhandelbaarheid.

Sprekers

 • Erik Bakker, CEO OHV Vermogensbeheer
 • Bart Vemer, Portefeuillemanager FDSF
 • Christian van Tooren, Senior Analist FDSF

Masterclass 2
Handelstrategieën voor volatiele marktsituaties

Salah Bouhmidi zal eerst het onderwerp volatiliteit introduceren en vervolgens laten zien hoe volatiliteit gemeten kan worden. Hij zal verwijzen naar de historische en impliciete volatiliteit, maar ook indicatoren presenteren om volatiliteit in de markt te meten en welke gebruikt kunnen worden om volatiliteit te traden. Daarnaast zal hij ook klassieke reversie- en breakout-strategieën bespreken.

Spreker
Salah Bouhmidi, Head of Markets bij IG

Masterclass 3
Slimme mensen kopiëren slimme mensen: de toekomst van investeren

eToro’s Eelco Vos zal laten zien hoe u het meeste uit ’s werelds #1 Sociale Investeringsplatform kunt halen en hoe u potentiële Popular Investors kunt identificeren om te kopiëren en daarmee uw portfolio te diversifiëren.

Spreker
Eelco Vos, Regiomanager Nederland & de Nordics bij eToro

Masterclass 4
Hoe te beleggen in turbulente tijden?

In zijn presentatie zal Michel een terugblik en met name een vooruitblik geven op de turbulente ontwikkelingen op de financiële markten. Verder zal Michel daarbij een inkijkje geven in de verschillende vormen van vermogensopbouw met een vergelijking van execution only met vermogensbeheer en tips waar op te letten bij deze vormen. Tenslotte komt het belang van beleggen op de lange(re) termijn en de behaalde resultaten daarvan aan bod.

Spreker
Michel Engbers, Director Investment Office bij Nationale Nederlanden

Masterclass 5
Trend- en volatiliteitsstrategieën voor Daytrading

Oefening baart kunst en in dit seminar wordt de theorie in praktijk gebracht.

In deze masterclass zal Wim Lievens als ervaren daytrader zijn trading-strategieën en filosofie toelichten. De strategieën die hij toepast berusten niet op “kunstmatige” indicatoren, maar vaak handelt hij met bewegingskaarsen (WL bars), bijna zonder indicatoren en is alleen geïnteresseerd in prijsbewegingen. Wim’s aanpak en opleidingen zijn vooral gericht op de toepassing en de creatie van een concreet en gekwantificeerd tradingplan. Uiteraard zal ook in de praktijk worden gehandeld op het FXFlat MetaTrader 5 handelsplatform middels Live-trading!

Wat kunt u verwachten?
U zult professionele koersbewegingen “in real time” ontdekken en ook leren hoe u “dure” fouten kunt vermijden en corrigeren.

Eenvoudige maar gestructureerde analyse, trading-strategieën en money management die uiteindelijk het verschil maken tussen winnen en verliezen op de beurzen.

Vijf strategieën: trendcorrecties, momentumbewegingen, omkeersignalen, steun/weerstandstesten en break-outs.

Waarom bepaalde entries kiezen en andere niet, m.a.w. wanneer zijn de marktcondities nu gunstig.

Basisprijsbewegingen, marktstructuur en cycli identificeren.

U krijgt eveneens de kans om Wim rechtstreeks vragen te stellen of ons van tevoren per e-mail uw vragen toesturen.

Mis deze unieke daytrading masterclass met live-trading niet!

Spreker
Wim Lievens, Daytrader/Coach bij Mytradeclass

Deze masterclass wordt u aangeboden door FXFlat 

Keynote: 14:00 – 14:20 uur
Wereldwijd beleggen in een tijd van deglobalisatie

Beleggers willen van oudsher nog wel eens de neiging hebben om niet verder te kijken dan de beurs in eigen land. Een bredere blik over de landsgrenzen heen biedt tal van voordelen, maar laat juist nu ook veel duidelijker de nieuwe risico’s zien die dit jaar zijn ontstaan. Het werpt allemaal vragen op zoals of de internationale handel met deglobalisering daadwerkelijk terugloopt en wat daar de implicaties voor beleggingen van zijn. In een wereld waar multilaterale oplossingen – denk bijvoorbeeld aan de WHO en het IMF – toch al onder druk zijn komen te staan, gaat dit jaar geen dag meer voorbij zonder nieuws over Rusland en de rol die China op het wereldtoneel speelt. Anders dan bij normale risico’s kan geopolitiek risico binair uitpakken, met als mogelijke uitkomst dat alles in een keer in rook opgaat. Als hoofdeconoom van een van de grootste pensioenbeleggers ter wereld, met ruim 550 miljard euro onder beheer, is Thijs Knaap als geen ander uitgerust om uit te doeken te doen hoe een grote institutionele belegger met deze problemen omgaat.

Spreker
Thijs Knaap, Chief Economist bij APG Asset Management

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Panel: 14:20 – 14:40
Leven na TINA (there is no alternative)

Beleggers doen er goed aan om alle schijnbare wijsheden die zij in de loop der jaren hebben opgedaan los te laten en opnieuw tegen het licht te houden. Bijna iedereen is weer terug naar de tekentafel moeten gaan. Van overheden en centrale banken, naar bedrijven, en ook vanwege dat laatste kunnen beleggers daar niet bij achterblijven. Zij moeten in de eerste plaats zien om te gaan met hogere rentes en daar vooral ook het belang van inzien. De risico’s voor de economische groei en hoe inflatie bedrijfswinsten kan uithollen mogen eveneens niet onderschat worden, zoals ook hoe geopolitieke risico’s veel meer een thema voor bedrijven zijn geworden. Met alle verschuivingen gaat het echter niet alleen om alle bijbehorende risico’s, maar tevens om welke kansen die zich daardoor onherroepelijk zullen gaan aandienen. De belangrijkste beleggingsthema’s op een rijtje.

Deelnemers aan panel

 • Ralph Wessels, Hoofd Beleggingsstrategie bij ABN AMRO
 • Ruud Hadders, Responsible Investment Officer bij ACTIAM
 • Joost van Leenders, Beleggingsstrateeg bij Van Lanschot Kempen

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Keynote: 14:40 – 15:00 uur
Once Upon A Future

De wereld verkeert niet in een financiële of economische crisis, maar in een transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. Deze transitie raakt bijna iedereen en heeft grote invloed op ons leven en werk. Tijdens deze keynote verschaft Ruud Veltenaar een doorkijkje naar de toekomst en maakt hij duidelijk hoe we zelf meerwaarde kunnen creëren in een turbulente wereld, die in rap tempo transformeert naar een volgende fase in onze beschaving. Met relevante informatie, heldere inzichten biedt hij concrete hoop op een betere en op alle vlakken renderende wereld.

Ruud Veltenaar is filosoof, trendwatcher, TEDx spreker, bevliegeraar, buitengewoon hoogleraar en sociaal bewogen investeerder. Hij is een talent in het vertalen van trends en ontwikkelingen naar de impact van ons leven en werk. Ruud behoort met een gemiddelde score van 9,1 tot de best beoordeelde sprekers in de markt.  Tijdens de bijeenkomst zal Ruud een helder en boeiend beeld van de toekomst schetsen en aangeven waarom we juist ook vanuit een beleggingsoogpunt op een markeerpunt in onze geschiedenis staan. Wij beloven u een presentatie met impact en veel inspiratie waarover nog veel en lang zal worden nagepraat. Bent u klaar voor de toekomst en in staat om ook in turbulente tijden het verschil te blijven maken?

Spreker
Ruud Veltenaar, Global Speaker & Future Thinker

Op het podium op de beursvloer zal Jean-Paul van Oudheusden zijn Gouden Tips voor 2023 met u delen!

Masterclass 1
Turbo trading met technische analyse

We zitten in een cruciale fase van een bear market. Houden belangrijke steunniveau stand of zetten de dalingen door? Met technische analyse ga je ervan uit dat marktgedrag in het verleden zich herhaalt. Je kan patronen herkennen en steun en weerstandsniveaus bepalen. Nico laat zien hoe hij dat doet en welke technische indicatoren hij toepast. Vervolgens laat Nico zien hoe je scenario’s definieert waarop je beleggingsbeslissingen kan baseren. Ook laat Nico zien hoe je vervolgens Turbo’s van BNP Paribas Markets selecteert die passen bij de marktvisie en het scenario. In deze masterclass geeft Nico een college over TA en illustreert één en ander met concrete tips. Als uitsmijter laat Nico zien hoe u zijn Gouden Tip verkrijgt.

Spreker
Nico Bakker, Consultant en TA Hofleverancier voor BNP Paribas Markets

Masterclass 2
Zo belegt de nieuwe generatie investeerders in vastgoed met 10% rendement.

Tijdens de masterclass zullen CEO Felix Berkhout en Marketing Manager Marc Bakker alle tips en geheimen delen van het investeren in vastgoed via crowdfunding.  Het gehele proces van het publiceren van leningen op het Max Crowdfund platform zal worden uitgelegd, waarbij er onderscheid gemaakt zal worden tussen de verschillende risicoklassen. Verder zullen Felix en Marc uitleg geven over hoe het kan dat Max Crowdfund internationale vastgoedprojecten tegen gemiddeld 10% jaarlijkse rente kan aanbieden. Tenslotte zal er een live demonstratie gegeven worden van een live investering in een project op het platform.

Sprekers

 • Felix Berkhout, CEO bij Max Crowdfund
 • Marc Bakker, Marketing Manager bij Max Crowdfund

Masterclass 3
Leer beleggen als Warren Buffett: in theorie & praktijk

Bestaat er een beleggingsstrategie die de aandelenmarkt verslaat? Jazeker: value-beleggen volgens de principes van Warren Buffett! Deze masterclass begint met een uiteenzetting van de belangrijkste concepten van de filosofie value beleggen zoals toegepast door ’s werelds meest succesvolle belegger: Warren Buffett. Vervolgens wordt ingegaan op hoe u deze strategie in de praktijk kunt toepassen en de wijze waarop die filosofie door beleggingsfonds ValueMachinesFund in praktijk wordt gebracht.De term ‘value-investing’ verwijst naar het beleggen in aandelen die op de beurs – ten onrechte – laag gewaardeerd zijn. Deze (te) laag gewaardeerde aandelen leveren gemiddeld een bovengemiddeld rendement op. Door gespreid in zulke aandelen te beleggen is des te meer te profiteren van wat op termijn een extreem krachtig verschijnsel blijkt: het rente-op-rente-effect oftewel exponentiële groei.

Sprekers

 • John Brenninkmeijer, CEO bij ValueMachinesFund
 • Hendrik Oude Nijhuis, Chief Investment Officer bij ValueMachinesFund
 • Björn Kijl, Chief Marketing and Investment Officer bij ValueMachinesFund

Masterclass 4
Slim opties gebruiken in een volatiele markt

De kracht van opties is de veelzijdigheid. Opties bewijzen in iedere marktomgeving hun toegevoegde waarde. Dit kan zowel defensief als offensief zijn. In deze Masterclass zal beleggerstrainer Peter Siks van Saxo een aantal passende strategieën bespreken.

Spreker
Peter Siks, Beleggerstrainer en auteur (Beleggen voor Dummies) bij Saxo

Op het podium op de beursvloer zal Nico Bakker zijn Gouden Tips voor 2023 met u delen!

Show me the money

Als passend slot van dit beleggingsevenement gaan in het dagelijkse beleggingsvak gepokt en gemazelde experts in op de uiteindelijke hamvraag wat met beleggingsportefeuilles zou kunnen of zelfs zou moeten gebeuren. Hoe in de praktijk het beste met de ontstane risico’s kan worden omgegaan en hoe ingespeeld kan worden op de kansen die de nieuwe beursrealiteit ook onlosmakelijk met zich meebrengt.

Deelnemers talkshow

 • Martine Hafkamp, eigenaar Fintessa Vermogensbeheer
 • Nico Bakker, Consultant en TA Hofleverancier voor BNP Paribas Markets
 • Peter Siks, Beleggerstrainer en auteur (Beleggen voor Dummies) bij Saxo

SNELCURSUSSEN 2022

Sprekers:
Ryan Williams en Tycho van Straaten       

Deze snelcursus wordt u aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam.

Sprekers
Floris de Vries en Solane de Jong

Deze snelcursus wordt u aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam.

Tijdens deze snelcursus gaat Tom het aandeel van 2023 onthullen. Een aandeel dat uitzonderlijk veel potentie heeft. Uiteraard gaat dit gepaard met de uitvoerige analyse die we van Tom gewend zijn, middels fundamentele en technische analyse op het Trader Workstation Accountbeheer van FXFlat. Over welk gouden aandeel hebben we het hier? Bent u ook benieuwd. Meld u snel aan en mis deze unieke kans niet!

Spreker
Tom Lassing, belegger bij Beursbox.nl

Biografie
Tom is belegger sinds 1987. De marktcrash was aanleiding om te beginnen. Hij is gaan publiceren sinds 1993 en is in 2001 begonnen met Beursbox.nl. Vanaf dat moment was dat, en voor eigen rekening beleggen, zijn primaire inkomen. Hij belegt wereldwijd vooral aandelen en opties. Verder schrijft hij dagelijks een nieuwsbrief over de beurs, samenleving en de economie. Sinds april 2001 maakt hij dagelijks één of meerdere analyses op aandelen.

Bram Voermans van ElkeWeekGeld.nl vertelt hoe hij succesvol is met optiebeleggen. Want wist u dat opties minder risicovol kunnen zijn dan aandelen? En met opties kan er ook nog eens meer rendement worden gemaakt. In deze snelcursus leert u hoe dat werkt en waarom opties een superieur beleggingsinstrument zijn.

Sprekers
Guido Timmermans en Luuk Hanekamp

Deze snelcursus wordt u aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam.

Hoe maak je rendement tijdens een bearmarket en wat zijn de drie cryptotrends van 2023. Amdax neemt je graag mee.

Spreker
Lucas Wensing, Directeur van Amdax

Opties kunnen uw rendement zeer positief beïnvloeden. Een snelcursus voor beginners.

Spreker
Hanriëtte van Leeuwen, Founder Slimmerbeleggen.com

Biografie
Professional daytrader Hanriëtte van Leeuwen heeft meer dan 35 jaar ervaring als trader. Sinds een aantal jaren verzorgt zij cursussen waarin zij de SPC Optie Strategie onderwijst. Een strategie die zeer succesvol bleek te zijn.

Spreker
Hanriëtte van Leeuwen, Founder Slimmerbeleggen.com

Biografie
Professional daytrader Hanriëtte van Leeuwen heeft meer dan 35 jaar ervaring als trader. Sinds een aantal jaren verzorgt zij cursussen waarin zij de SPC Optie Strategie onderwijst. Een strategie die zeer succesvol bleek te zijn.

Sprekers
Mitch Wessel en Nick de Ridder

Deze snelcursus wordt u aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam.

Traders Aloys Mattijssen en Jan Robert Schutte van Money2Work van CryptoAcademy verzorgen een snelcursus speciaal voor traders die hun timing en dus ook hun resultaten willen verbeteren. Aloys Mattijssen en Jan Robert Schutte hebben hun sporen op de Amsterdamse Optiebeurs verdiend als marketmaker/vloerhandelaar, zij beschikken over jarenlange praktijk beurs ervaring en trading vaardigheden.

In deze snelcursus laten Aloys en Jan Robert aan de hand van het M2W-TSSystem zien hoe eenvoudig het kan zijn om met FXFlat MetaTrader 4 te daytraden. Aan de hand van live grafieken worden de vele voordelen van het TSSysteem stap voor stap toegelicht.  Een erg interessante snelcursus die voor zowel beginnende als gevorderde daytrader niet te missen is!

Sprekers

 • Aloys Mattijssen, Gevorderde Day Trader bij Money2Work
 • Jan Robert Schutte, Gevorderde Day Trader bij Money2Work

Biografie

De doorgewinterde traders Aloys Mattijssen en Jan Robert Schutte van Money2Work en CryptoAcademy hebben hun sporen op de Amsterdamse Optiebeurs verdiend als marketmaker/vloerhandelaar, zij beschikken over jarenlange praktijk beurs ervaring en trading vaardigheden. Mattijssen heeft diverse publicaties over (day)trading en trading in het algemeen gepubliceerd. Schutte heeft onlangs zijn nieuwe boek Crypto Trading uitgegeven. Cursussen worden altijd gegeven met behulp van live-charts.

Sprekers
Danny Hazebroek en Sujien Kulenthiram

Deze snelcursus wordt u aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam

SPREKERS 2022

Ruud Veltenaar

Global Speaker & Future Thinker

Ruud Veltenaar

Global Speaker & Future Thinker
Ruud Veltenaar

John Beijer

Beurspro

John Beijer

Senior Analist
Beurspro

Bert Colijn

ING

Bert Colijn

Senior Econoom
ING

Elwin de Groot

RaboResearch

Elwin de Groot

Hoofd macrostrategie
RaboResearch

Martine Hafkamp

Fintessa Vermogensbeheer

Martine Hafkamp

Oprichter, eigenaar en algemeen directeur
Fintessa Vermogensbeheer

Edin Mujagić

OHV Vermogensbeheer

Edin Mujagić

Hoofdeconoom
OHV Vermogensbeheer

Jos Heuvelman

AFM

Jos Heuvelman

Bestuurslid
AFM

Nico Bakker

Nico PR Bakker

Nico Bakker

Consultant en TA Hofleverancier voor BNP Paribas Markets
Nico PR Bakker

Jean-Paul van Oudheusden

eToro

Jean-Paul van Oudheusden

Marktanalist
eToro

Bert Balke

Financiële Diensten Amsterdam

Bert Balke

Hoofd Landenresearch FDA
Financiële Diensten Amsterdam

Eelco Vos

eToro

Eelco Vos

Regiomanager Nederland & de Nordics
eToro

Thijs Knaap

Chief economist

Thijs Knaap

Chief Marketing and Investment Officer
Chief economist
APG Asset Management

Peter Siks

Beleggerstrainer en auteur

Peter Siks

Beleggerstrainer en auteur
Saxo

Michel Engbers

Nationale Nederlanden

Michel Engbers

Director Investment office
Nationale Nederlanden

Ralph Wessels

ABN AMRO MeesPierson

Ralph Wessels

Hoofd Beleggingsstrategie
ABN AMRO MeesPierson

John Brenninkmeijer

ValueMachinesFund

John Brenninkmeijer

CEO
ValueMachinesFund

Martijn Rozemuller

VanEck Asset Management

Martijn Rozemuller

CEO Europa bij VanEck
VanEck Asset Management

Felix Berkhout

Max Crowdfund

Felix Berkhout

CEO
Max Crowdfund

Salah-Eddine Bouhmidi

IG Nederland

Salah-Eddine Bouhmidi

Head of Markets IG Europe
IG Nederland

Bart Vemer

FDSF

Bart Vemer

Portefeuillemanager
FDSF

Christian van Tooren

FDSF

Christian van Tooren

Senior Analist
FDSF

Erik Bakker

OHV Vermogensbeheer

Erik Bakker

CEO
OHV Vermogensbeheer

Christophe Cox

Société Générale

Christophe Cox

Vice President Public Distribution
Société Générale

Hendrik Oude Nijhuis

ValueMachinesFund

Hendrik Oude Nijhuis

Chief Investment Officer
ValueMachinesFund

Björn Kijl

ValueMachinesFund

Björn Kijl

Chief Marketing and Investment Officer
ValueMachinesFund

Wim Lievens

Daytrader/Coach

Wim Lievens

Daytrader/Coach
Mytradeclass

Wijnand Groenen

Meerdervoort

Wijnand Groenen

Commercieel Directeur
Meerdervoort.

Jan Robert Schutte

Money2Work

Jan Robert Schutte

daytrader
Money2Work

Aloys Mattijssen

Money2Work

Aloys Mattijssen

daytrader
Money2Work

Arash Azad

FXFlat

Arash Azad

Hoofd Nederland
FXFlat

Ruud Hadders

ACTIAM

Ruud Hadders

Responsible Investment Officer
ACTIAM

Tom Lassing

Beursbox.nl

Tom Lassing

Belegger
Beursbox.nl

Joost van Leenders

Van Lanschot Kempen

Joost van Leenders

Beleggingsstrateeg
Van Lanschot Kempen

PARTNERS
BELEGGERSFAIR 2022

Brons sponsor

Sponsoren

Kennispartners

Mediapartners

LOCATIE

Beursvan Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam

PARTNER WORDEN

Vrijdag 4 november 2022 vindt de 8e editie van de BeleggersFair plaats in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

De BeleggersFair is inmiddels een begrip geworden, mede dankzij het succes van de eerdere edities. De kracht zit ‘m in de combinatie van een sterk educatief plenair programma, de keuze uit vele masterclasses, de visie van beleggingsgoeroes, snelcursussen, en de exposanten voor de praktische toepassing. Dit alles in een goede ambiance en veel interactie met bezoekers. De inzet van hoogwaardige sprekers, sponsors, partners en exposanten zorgen voor een gigantisch draagvlak.

Vul het formulier in voor meer informatie over de verschillende partnerpakketten.

Let op: er zijn slechts een beperkt aantal masterclasses beschikbaar. Neem dus snel contact met ons op

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM*

  EMAIL *

  TELEFOONNUMMER *

  WOONPLAATS *

  BEDRIJF *

  HOE KUNNEN WE HELPEN?

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  CONTACT
  ONS

  Het kan zijn dat u ondanks de informatie op deze website nog vragen heeft of dat u meer informatie wilt. Aarzel dan niet contact op te nemen.

   VOORNAAM *

   ACHTERNAAM*

   EMAIL *

   TELEFOONNUMMER *

   WOONPLAATS *

   BEDRIJF *

   HOE KUNNEN WE HELPEN?

   Om spam te voorkomen vragen we u de
   onderstaande code over te typen.

   captcha