Nieuws

Hieronder het nieuws van de BeleggersFair.

AFM deelt haar inzichten met beleggers

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft als toezichthouder op de financiële markten een groot inzicht verkregen in de actuele ontwikkelingen in de wereld van het beleggen. Namens de AFM deelt Dominique Dijkhuis dat inzicht met de bezoekers van de BeleggersFair.

Dominique Dijkhuis is hoofd retail toezicht bij de AFM (lenen, sparen en betalen). Zij bekleedt deze rol sinds 1 januari 2018. Daarvoor was Dijkhuis hoofd bankentoezicht bij De Nederlandse Bank, waar zij zich voornamelijk focuste op financiële risico’s.

In de jaren daarvoor beklede zij verschillende toezichthoudende rollen bij DNB en werkte ze als asset manager in de financiële sector. Dominique studeerde financiële economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

In haar keynote op de BeleggersFair zal Dijkhuis ingaan op de kansen en uitdagingen voor beleggers in een snel veranderende wereld. De omgeving waarin beleggers hun beslissingen nemen verandert snel. Denk aan de inzet van gedragswetenschappelijke inzichten in de online keuzeomgeving, het gebruik van data en innovatieve manieren van aanbieden. Hoe kijkt de AFM hier tegenaan en hoe kunnen beleggers deze veranderingen in hun voordeel gebruiken?

Risico’s van beleggen

Gezien de zeer lage spaarrentes is beleggen gestaag een aantrekkelijker alternatief geworden voor sparen. De AFM grijpt deze trend de laatste jaren aan om te waarschuwen voor de risico’s van beleggen.

De toezichthouder wil bijvoorbeeld dat aanbieders van beleggingsproducten duidelijk zijn over de verschillen tussen sparen en beleggen en dat de risico’s worden benoemd.

Dominique Dijkhuis spreekt tijdens het plenaire gedeelte van de BeleggersFair. Wilt u haar keynote volgens? Bestel uw ticket dan hier.