Nieuws

Hieronder het nieuws van de BeleggersFair.

BeleggersFair 2018 groot succes

Meer dan 3.000 bezoekers wisten de weg te vinden naar de BeleggersFair 2018 in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Tevens volgden nog eens 700 geïnteresseerden het programma live online. Ook het Bitcoin Crypto Congres was met respectievelijk 242 bezoekers en 234 online geïnteresseerden een groot succes.

Tijdens de BeleggersFair werd een bijzonder sterk plenair programma gepresenteerd onder leiding van dagvoorzitter Charles Groenhuijsen. Ook waren er vijftien masterclasses, een beursvloer gevuld met beleggend Nederland, debatten, talkshows, Gouden Tips van dé beleggingsgoeroes en snelcursussen. Het was een dag vol informatie voor zowel de beginnende als de gevorderde belegger.

Nog nooit waren er zo veel financiële zwaargewichten tegelijk op één plek. Op het podium namen onder andere plaats: Bob Homan (ING), Nico Klene (ABN Amro) en Elwin de Groot (Rabobank). Er was een panel van experts waarin het fenomeen impactbeleggen evenals het belang ervan geduid werd en een panel dat de ins en outs van startups besprak en aangaf hoe beleggers daarbij een rol kunnen spelen. Daarnaast zette Laurens van der Spek (KPMG) uiteen wat de invloed van FinTech op de financiële sector is.

De BeleggersFair is een initiatief van TRIPLE i, het multimediale bedrijf dat onder meer (beleggers)tijdschriften Cash, The Asset en InFinance uitgeeft. De BeleggersFair was hét sluitstuk van de Week van de Belegger. Tijdens de Week werd door een breed scala aan instellingen en organisaties voorlichting gegeven en activiteiten georganiseerd over beleggen. Er waren onder meer activiteiten van Funding Circle, Max Property Group, All Markets Fund, OHV Vermogensbeheer en Van Lieshout & Partners.

Tijdens de BeleggersFair was er sprake van een combinatie van voorlichting voor mensen die hun interesse in beleggen aan het ontwikkelen zijn en tips voor gevorderde beleggers. Dat gebeurde niet alleen tijdens klassieke lezingen, maar ook tijdens de talkshows, gepresenteerd door redacteur Freek Tewes van Cash magazine en Cashcow.nl, Charles Groenhuijsen en Karel Mercx (redacteur Beleggers Belangen). Daarnaast was er de Gouden Stoel waar top-analisten gedurende de hele dag hun ‘Gouden Tips voor 2019’ presenteerden aan het publiek.

U kunt in de loop van deze week alles terugkijken op beleggersfair.nl/in-beeld.