Bert Balke
Bert BalkeHoofd Landenresearch FDA
Financiële Diensten Amsterdam

Masterclass | 10.00 uur

Beleggen in het HIDE-tijdperk: consistente outperformance in aandelen met gezond verstand.

Een lange tijd is de spaarrente aan het dalen geweest om zelfs negatief te worden. De reden is dat de spaarrente hand in hand gaat met de rentes van de centrale banken.

Inmiddels zijn de centrale banken bezig met het verhogen van hun rentes. Ook de spaarrentes reageren daarop.

Er is echter in het afgelopen decennium iets belangrijks veranderd in dit mechanisme, iets wat ervoor zorgt dat een terugkeer van de spaarrente naar niveaus van voor de Grote Financiële Crisis van 2007 onwaarschijnlijk is. Het zogeheten NICE-tijdperk maakt plaats voor een tijdperk dat wij HIDE hebben genoemd.

Waar HIDE voor staat en wat dat tijdperk voor sparen en beleggen betekent, dat bespreekt Edin Mujagic van OHV in het eerste deel van de masterclass.

En als u dan gaat beleggen in aandelen hoe selecteert u dan de ‘winnaars’ van morgen?  Adviseur van het Fresh Essential Equity Fund is Financiële Diensten Amsterdam (FDA). Bert Balke van FDA gaat in het tweede deel van de masterclass dieper in op de beleggingsfilosofie van FDA: Consistente outperformance met gezond verstand.

FDA is onafhankelijk en houdt daaraan vast door een researchmethode te hanteren die het mogelijk maakt om op een consistente manier de beleggingsomgeving te analyseren en daar beleggingsadvies in de vorm van een portefeuille op te baseren. De Masterclass levert een bijdrage aan inzicht in hoe een aandelenportefeuille tot stand komt als je teruggaat naar de essentie.

Biografie

Bert Balke werkt al ruim 15 jaar bij Financiële Diensten Amsterdam en is hoofd landenanalyse. Binnen het internationale team van FDA is zijn rol de omgeving waarmee beleggers rekening moeten houden zo goed mogelijk in kaart te brengen zodat het beleggingsbeleid zo consistent mogelijk vormgegeven kan worden. Voordat Bert bij FDA begon heeft hij als equity derivatives trader en als risk manager gewerkt bij Amsterdam Options Traders. Ook heeft hij projecten ondersteund om innovatieve financiële producten te ontwikkelen. Bert heeft financiële en monetaire economie gestudeerd in Rotterdam en aan het Instituut für Weltwirtschaft in Kiel.