Björn Kijl
Björn KijlChief Marketing and Investment Officer
ValueMachinesFund

Masterclass | 15.30 – 16.15 uur

Leer beleggen als Warren Buffett: in theorie & praktijk

Bestaat er een beleggingsstrategie die de aandelenmarkt verslaat? Jazeker: value-beleggen volgens de principes van Warren Buffett! Deze masterclass begint met een uiteenzetting van de belangrijkste concepten van de filosofie value beleggen zoals toegepast door ’s werelds meest succesvolle belegger: Warren Buffett. Vervolgens wordt ingegaan op hoe u deze strategie in de praktijk kunt toepassen en de wijze waarop die filosofie door beleggingsfonds ValueMachinesFund in praktijk wordt gebracht.De term ‘value-investing’ verwijst naar het beleggen in aandelen die op de beurs – ten onrechte – laag gewaardeerd zijn. Deze (te) laag gewaardeerde aandelen leveren gemiddeld een bovengemiddeld rendement op. Door gespreid in zulke aandelen te beleggen is des te meer te profiteren van wat op termijn een extreem krachtig verschijnsel blijkt: het rente-op-rente-effect oftewel exponentiële groei.

Sprekers

• John Brenninkmeijer, CEO bij ValueMachinesFund

• Hendrik Oude Nijhuis, Chief Investment Officer bij ValueMachinesFund

• Björn Kijl, Chief Marketing and Investment Officer bij ValueMachinesFund

Biografie

Björn Kijl is medeoprichter van Kingfisher Capital, een op value investing principes gebaseerde business model & investment research boutique. Hij is gespecialiseerd in value investing en businessmodellen en is tevens werkzaam bij de faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) van de Universiteit Twente, waar hij promotieonderzoek doet op het gebied van businessmodel engineering voor internetdiensten. Daarnaast is hij visiting researcher aan ESADE Business School in Barcelona alwaar hij jaarlijks gastcolleges verzorgt rondom businessmodel innovatie en ondernemerschap. In 2016 heeft hij The Heilbrunn Center for Graham & Dodd Investing van Columbia Business School in New York City bezocht en deelgenomen aan het ‘Value Investing Program’ van prof. Bruce Greenwald. In 2017 en 2018 heeft hij eveneens deelgenomen aan het ‘FinTech Program’ van Oxford Saïd Business School.

Hij geeft regelmatig colleges over bovengenoemde onderwerpen, zowel in Nederland maar ook daarbuiten, zoals bij ESADE Business School in Barcelona, RSM School of Management in Rotterdam, Rijksuniversiteit Groningen, het Hasso Plattner Institute of Design in Potsdam, TSM Business School en Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Ook was hij actief binnen de ICT Labs Knowledge & Innovation Community van het European Institute of Innovation & Technology (EIT) als Operational Lead van een team van zo’n 35 business developers die de meest kansrijke IT-gerelateerde scale-ups van Europa coachen en ondersteunen met toegang tot nieuwe kennis, markten en kapitaal (venture capital). Hiervoor was Björn werkzaam als consultant en als onderzoeker binnen zowel nationale als internationale onderzoeksprojecten gericht op zaken als businessmodellen voor vierde generatie mobiele diensten via het Telematica Instituut / de TU Delft en in samenwerking met bedrijven en organisaties als het Finse Nokia en het Duitse Fraunhofer. Björn studeerde Bedrijfsinformatietechnologie aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de Universiteit Twente waar hij in 2004 cum laude afstudeerde. Verder is hij co-auteur van de bestseller ‘Leer beleggen als Warren Buffett – zijn beleggingsstrategie in theorie & praktijk’ en is hij Editoral Board Member van het wetenschappelijke tijdschrift ‘Creativity & Innovation Management’.