Nieuws

Hieronder het nieuws van de BeleggersFair.

Video: Plenaire Ochtendsessie

Heeft u gemist wat de AFM te vertellen had aan de bezoekers van de BeleggersFair? En de VEB? En al die andere sprekers die acte de présence gaven tijdens de plenaire ochtendsessie? Geen zorgen, u kunt de sessie nu terugkijken!

U had er absoluut bij moeten zijn om de sfeer en ambiance te beleven en dé financiële zwaargewichten van Nederland live te horen spreken. Gelukkig kunt u alles terugkijken. Zo ook de plenaire ochtendsessie. Op de BeleggersFair in de Beurs van Berlage in Amsterdam vonden er twee sterk inhoudelijke plenaire sessies plaats onder leiding van dagvoorzitter Diana Matroos.

Tijdens de plenaire ochtendsessie werden de Cashcow Awards uitgereikt aan de beste financials van 2017 door Diana Matroos en Roos Mertens. Bob Homan (ING) en Willem Burgers (Add Value Fund) verzorgden een keynote. Ook Patrick Beijersbergen van de VEB en Gert Luiting van de AFM deelden hun visie met de bezoekers in de Beurs van Berlage. Tot slot was het Michiel van Vugt (NNEK) die de bezoekers op scherp stelde aangaande het nemen van financiële beslissingen.

U kunt de hele sessie hieronder terug kijken. Veel kijkplezier!

Read More

Video: Gouden Tip Karel Mercx

Wat was de Gouden Tip van Karel Mercx op de BeleggersFair op 17 november in de Beurs van Berlage? Bekijk de video nu!

Karel Merxc is Beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen. Voorheen was hij als beleggingsspecialist actief voor broker Lynx. In 2015 was hij beleggingsspecialist bij het RTL-Z beurspel en in 2013 won hij het grootste online beleggersdebat van Nederland. Ook zit Mercx in het financiële panel van dagblad NRC, waar hij commentaar geeft in de zaterdagkrant op een stelling van de redactie.

Benieuwd naar zijn Gouden Tip voor 2018? Bekijk hem in de video hieronder!

Read More

Video: Gouden Tip Corné van Zeijl

Wat was de Gouden Tip van Corné van Zeijl op de BeleggersFair op 17 november in de Beurs van Berlage? Bekijk de tip nu!

Corné van Zeijl nam op de BeleggersFair tijdens de plenaire ochtendsessie de Cashcow Award ‘Beste Beleggingsexpert’ in ontvangst. Daarnaast nam hij samen met Jos Versteeg van InsingerGilissen plaats op de bank bij moderator Roos Mertens in de talkshow ‘De Analisten’.  Bovendien gaf van Zeijl nog een Gouden Tip voor 2018 aan de bezoekers van de BeleggersFair.

Van Zeijl is als analist verbonden aan Actiam. Hij schrijft, praat en presenteert over een breed vlak van beleggingsonderwerpen voor Radio1, BNR en RTL-Z. Verder is hij regelmatig met zijn mening op het internet te vinden via Belegger.nl, Telegraaf.nl en ABM Financialnews.nl. Sinds 2012 schrijft hij zijn column in het Financieele Dagblad. Van Zeijl beheert bij Actiam de Nederland fondsen van SNS, Reaal en Zwitserleven, samen goed voor een totaal belegd vermogen van ruim 1 miljard euro. In 2007 won hij de Gouden Stier in de categorie Beste Fondsmanager. In 2008, 2010 en 2011 werd hij verkozen tot Beste Beleggingsexpert.

Benieuwd naar zijn Gouden Tip? Bekijk de video hieronder.

Read More

Video: Gouden Tip John Beijer

Ook John Beijer was één van de beleggingsgoeroes die zijn Gouden Tip voor 2018 deelde met de bezoekers van de BeleggersFair. U kunt de video nu terugkijken!

John Beijer is al meer dan 20 jaar betrokken bij de financiële sector. Hij is algemeen directeur en Senior Analist van Turbotrends. Deze onderneming verleent een divers scala van financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Daarnaast schrijft hij columns voor gerenommeerde partijen binnen de beleggingswereld waaronder Belegger.nl, Beurs.nl en is hij regelmatig te zien tijdens (online) seminars.

Benieuwd naar zijn Gouden Tip voor 2018? Bekijk de video nu!

Read More

Video: Gouden Tip Nico Bakker

Beleggingsexpert Nico Bakker gaf niet alleen een masterclass op de BeleggersFair maar deelde tevens zijn Gouden Tip voor 2018 met de bezoekers op de beursvloer in de Beurs van Berlage. Benieuwd? U kunt de tip nu terugkijken!

Nico Bakker is één van dé beleggingsgoeroes van Nederland en als Technisch Analist verbonden aan BNP Paribas Markets. Bakker is zijn carrière als Technisch Analist bij ABN Amro begonnen, waar hij als Hoofd Desk Technische Analyse verantwoordelijk was voor het definiëren en uitdragen van een technische visie op aandelen, valuta, rente en grondstoffen t.b.v. trading relaties en adviseurs van Private Banking. Sinds 2007 is Bakker werkzaam als zelfstandige Technische Analyse Coach, gelieerd aan en TA hofleverancier van BNP Paribas Markets. Als TA coach signaleert hij kansen en bedreigingen, meldt hij technische condities in zijn Chart Navigator en presenteert hij het concept van Dashboard Beleggen. Bakker is technisch analist en coach voor actieve doe-het-zelf beleggers. Ook is hij columnist, trainer en inspirerende presentator op diverse beleggersevenementen.

Op de BeleggersFair deelde hij zijn Gouden Tip voor 2018 met de bezoekers van de BeleggersFair. Wat zijn Gouden Tip was? U ziet en hoort het in de video hieronder.

Read More

Plenair programma: beursgang Niek Hoek Q1 2018

Het plenaire programma op de BeleggersFair heeft vele beleggers weer geïnformeerd met vele inzichten en visies. Zij zagen onder andere voormalig Delta Lloyd-topman Niek Hoek, die bekend maakte dat de beursgang van zijn Dutch Star Companies One zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2018.

Het plenaire programma stond onder strakke en deskundige leiding van dagvoorzitter Diana Matroos. Zij ontving op het podium onder andere Bob Homan (ING), Patrick Beijersbergen (VEB), Gert Luiting (AFM) en Niek Hoek.

Bob Homan (Head Investment Office ING Bank) gaf de beleggers inzichten in de huidige macro-economische ontwikkelingen. Volgens hem blijft het aanbod aan geld groot, terwijl de vraag afneemt. Als gevolg daarvan zal de rente laag blijven. Over heel 2018 voorspelt Homan een aandelenrendement van 5%. Dat is altijd nog meer dan sparen en obligaties opleveren. Patrick Beijersbergen (Hoofdredacteur Effect, VEB) benoemde de kernthema’s voor beleggers tussen nu en 2020.

Michiel van Vugt (NNEK Vermogensbeheer) stond deze dag zelfs tweemaal op het podium, waarbij hij beleggers inzichten gaf om slimmer financiële keuzes te maken. Hij stelde onder andere dat we ons beleggingsresultaat met zijn allen soms onbewust vergelijken met onze eigen peergroup, bijvoorbeeld de buren. “Dat is gevaarlijk, want je moet kijken welk resultaat je zelf nodig hebt om je eigen doelstellingen te bereiken.” Ook was er een panel gevuld met experts waarin het fenomeen impactbeleggen evenals het belang ervan geduid werd en dé beursgenoteerde fondsen in vastgoed gingen stevig met elkaar in gesprek.

Waarschuwing voor beleggers

Gert Luiting, Hoofd van de afdeling Lenen, Sparen en Retailbeleggen (LSR) bij de AFM, waarschuwde beleggers die op zoek zijn naar rendement en tijdens hun zoektocht worden verleid te beleggen in riskante producten. Onlangs waarschuwde de AFM al voor de cryptokoorts: de ‘Initial Coin Offerings (ICO’s)’ en tegen Bitcoins. “Iedereen heeft het tegenwoordig over Bitcoins, de dynamiek is herkenbaar: een nieuwe techniek straalt vernieuwing uit en heeft een aantrekkende werking, een groeiend aantal beleggers stapt in en de waarde van de investering stijgt.”

Er is volgens Luiting ook niks mis met techniek en innovatie, “maar pas op de risico’s die je niet kent. Er wordt hier vaak geïnvesteerd in een technologie die nog in de kinderschoenen staat. Aanbieders van cryptocurrencies, bijvoorbeeld in een Initial Coin Offering, zijn vaak niet transparant over de risico’s van het project. En ook belangrijk: AFM en DNB houden geen toezicht op deze markten.”

Niek Hoek

Niek Hoek werd geïnterviewd door dagvoorzitter Diana Matroos over het nieuwe beursfonds dat hij samen met Stephan Nanninga oprichtte. Dutch Star Companies One wil via de beursgang op Euronext Amsterdam minimaal 50 tot maximaal 100 miljoen euro ophalen, met als doel om vervolgens een succesvol Nederlands maakbedrijf over te nemen. Hierbij zal het aangekochte bedrijf de beursnotering van Dutch Star Companies One overnemen. In beursjargon wordt zo’n fonds een ‘special purpose acquisition companies’ (SPAC) genoemd.

Hoek maakte op het podium van de BeleggersFair enkele nieuwe feiten bekend over het nieuwe beursfonds. Zo was de nieuwe website van Dutch Star Companies One die dag online gegaan. Bovendien werd bekend dat de beursgang in het eerste kwartaal van 2018 zou gaan plaatsvinden. De precieze datum blijft onbekend. Hoek: “Tien dagen na onze aankondiging zal het fonds daadwerkelijk naar de beurs gaan.”

Hoek wilde ook niet kwijt hoever zijn onderneming al was met het ophalen van kapitaal, behalve dat ze ‘goed op weg’ zijn. Welk bedrijf Dutch Star Companies One zal gaan overnemen is eveneens onbekend. Hoek: “Dat maken we na de beursgang bekend aan de aandeelhouders. Minimaal 70% van de aandeelhouders moet het wel eens zijn met de onze keuze, anders gaan wij op zoek naar een alternatief. Ook als we eenmaal toestemming hebben van minimaal 70%, kunnen aandeelhouders die het niet eens zijn met de beslissing hun geld terugkrijgen. Dat lijkt me een uitstekende propositie.”

Bekijk het plenaire programma terug

Heeft u het plenaire programma gemist of wilt u het nog eens terugkijken? Dat kan binnenkort.

Read More

Video: Gouden Tip Geert Jan Nikken

Welke Gouden Tip gaf Geert Jan Nikken aan de bezoekers van de BeleggersFair? Volgt u zijn advies? Bekijk de video nu!

Geert-Jan Nikken is directeur van LeoMont en initiatiefnemer van TradeIdee.nl. LeoMont verleent een divers scala van financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Daarnaast is Nikken een veel gelezen en gewaardeerd columnist. Zijn heldere en scherpe analyses, gecombineerd met een vleugje humor, zijn dagelijks te vinden op TradeIdee.nl.

Uiteraard was hij ook op de BeleggersFair aanwezig om zijn Gouden Tip voor 2018 met de bezoekers te delen. Volgt u zijn advies? Bekijk de video hieronder.

 

 

 

Read More

Een bruisende beursvloer

Tijdens de BeleggersFair werd er net als vanouds weer volop ‘gehandeld’ op de beursvloer in de Beurs van Berlage. Of het nu ging om beleggingsproducten- of diensten, het delen van Gouden Tips of het delen van visies tijdens verschillende talkshows. 

Bezoekers van de BeleggersFair konden alle informatie die zij zochten vinden op de bruisende beursvloer. Vele aanbieders waren er aanwezig met hun stand om alle geïnteresseerden van informatie te voorzien.

Uiteraard trokken ook de beleggingsgoeroes veel publiek, die op de beursvloer hun Gouden Tips prijsgaven. Zowel Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer), Nico Bakker (BNP Paribas), Geert Jan Nikken (TradeIdee), John Beijer (Turbotrends), Karel Mercx (Beleggers Belangen) als Corné van Zeijl (Actiam) kregen uitgebreid de tijd om hun visie te geven over de volgens hen kansrijke investeringen.

De Talkshows trok even zoveel publiek. Zowel Cash-hoofdredacteur Eddy Schekman als BeleggersFair-programmamanager Roos Mertens interviewde gedurende de dag een uiteenlopende groep beleggingsexperts over verscheidene onderwerpen.

En dan was er nog de ‘investment game’ van NN Investment Partners waar bezoekers in de huid van een professionele belegger konden kruipen. Onder druk van tijd en een stortvloed aan informatie gingen vele bezoekers hier de strijd aan met plotselinge koerswijzigingen en veranderingen in de macro-economische omgeving.

Read More

Video: Gouden Tip Martine Hafkamp

Uiteraard was beleggingsexpert Martine Hafkamp ook van de partij in de Beurs van Berlage. Zo deelde zij onder meer haar Gouden Tip voor 2018 met de bezoekers van de BeleggersFair.

Martine Hafkamp is directeur en tevens het boegbeeld van Fintessa Vermogensbeheer. Tijdens de plenaire ochtendsessie nam ze namens Fintessa de Cashcow Award ‘Beste Vermogensbeheerder’ in ontvangst. Tevens nam ze deel aan de talkshow ‘De Goeroes’ met Gökhan Erem en John Beijer (foto). Deze talkshow werd gemodereerd door hoofdredacteur Cash, Eddy Schekman.

Maar wat was haar Gouden Tip voor 2018? Bekijk de video hieronder!

 

Read More

Cashcow Awards 2017 uitgereikt

Tijdens het plenaire ochtendprogramma van de BeleggersFair zijn vandaag de prestigieuze Cashcow Awards 2017 uitgereikt. DEGIRO, Corné van Zeijl en Binck behoorden tot de acht gelukkigen die een award mochten ophalen.

De Cashcow Awards, een initiatief van Cash magazine, Cashcow.nl en beleggersclub Bull Up, werden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Ruim duizend beleggers hebben hun stem uitgebracht. Zij verkozen welke financial in acht verschillende categorieën een award waardig is.

De winnaars die uit handen van BeleggersFair-dagvoorzitter Diana Matroos en programmamanager van de BeleggersFair Roos Mertens een Cashcow Award 2017 uitgereikt kregen, zijn:

 • Beste Broker: DEGIRO
 • Beste aanbieder structured products (hefboomproducten): ING
 • Beste aanbieder duurzame producten: Triodos
 • Beste aanbieder beleggingsproducten in vastgoed: Annexum
 • Beste beleggingsexpert: Corné van Zeijl
 • Beste crowdfundplatform: Collin Crowdfund
 • Beste online vermogensbeheerder: Binck
 • Beste aanbieder impactbeleggen: NN Investment Partners

Corné van Zeijl, Analist / Strateeg bij Actiam, werd gekozen tot beste beleggingsexpert en liet de genomineerden Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer) en Cees Smit (TodaysGroep) achter zich.

DEGIRO werd gekozen tot beste broker. Binck en ING hadden het nakijken. Maar voor ING was er nog een award in de categorie structured products (hefboomproducten). BNP Paribas en Commerzbank vielen in deze categorie buiten de boot.

ASN Bank en Rabobank waren beiden genomineerd als beste aanbieder van duurzame producten, maar zij moesten deze eer afstaand aan Triodos. Voor beleggingsproducten in vastgoed ging de award naar Annexum, die Credit Linked Beheer B.V. en Holland Immo Group achter zich liet.

Collin Crowdfund won de award als beste crowdfundplatform; Duurzaaminvesteren en NPEX hadden het hierbij het nakijken. Axento, Binck en InsingerGilissen (voorheen Theodoor Gilissen) streden alle drie voor de award voor beste online vermogensbeheerder, maar Binck zegevierde.

Tot slot waren ASN Bank, NN Investment Partners en Robeco genomineerd voor de ‘beste aanbieder impactbeleggen’. NN Investment Partners won deze strijd.

Eerdere Cashcow Awards

Eerder dit jaar werden nog eens vier Cashcow Awards uitgereikt aan:

 • Beste vermogensbeheerder: Fintessa Vermogensbeheer
 • Beste ETF-aanbieder: Think ETF’s
 • Cash Innovatieprijs: Nxchange
 • Cash Publieksprijs: NN Investment Partners
Read More