Nieuws

Hieronder het nieuws van de BeleggersFair.

Video: Beleggen in Bitcoin en andere cryptocurrencies

‘Beleggen in Bitcoin en andere cryptocurrencies’ was één van de masterclasses die gegeven werden op de BeleggersFair. Gemist? U kunt deze nu terugkijken!

Tijdens deze Masterclass zal worden ingegaan op een aantal kenmerken van blockchaintechnologie en cryptocurrencies, en zal aan de hand van een aantal use cases worden geïllustreerd waarom beleggen in Bitcoin en andere cryptocurrencies volgens ons een interessante belegging kan zijn.

Onder andere zal worden ingegaan op de aanpak van Cyber Capital en waar zij op letten bij het opbouwen van een lange termijn portefeuille in cryptocurrencies. Tevens zal worden ingegaan op de structuur van het fonds, fiscale aspecten van het beleggen in cryptocurrencies en de risico’s.

Sprekers: Boudewijn Rooseboom, Founder & General Manager Cyber Capital & Justin Bons, Founder & Investment Strategist Cyber Capital.

Kijk de masterclass hier terug.

Read More

Video: 19,4% rendement per jaar met Nederlandse aandelen

‘Dutch Darlings : 19,4% rendement per jaar met Nederlandse aandelen’ was één van de masterclasses die gegeven werden op de BeleggersFair. Gemist? U kunt deze nu terugkijken!

Fondsbeheerder Frans Schreiber staat met het Dutch Darlings Fund in de Morningstar rubriek “Alt Europa Long Short fondsen” wat betreft rendement zowel dit jaar, als over één jaar, als over drie jaar op nummer 1.

In deze masterclass licht hij zijn manier van beleggen toe. Hij gebruikt onder andere met succes de concepten van behavioural finance, zoals kuddegedrag en spijtreductie.

Kijk de masterclass hier terug.

Read More

Video: OBAM. De kunst van het kiezen.

‘OBAM. De kunst van het kiezen.’ was één van de masterclasses die gegeven werden op de BeleggersFair. Gemist? U kunt deze nu terugkijken!

Het kiezen van aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden is een kunst op zich. Om uw investering te laten renderen is het zaak wereldwijd de meest aantrekkelijke bedrijfstak trends en daarbinnen bedrijfsmodellen te identificeren. En dan nog de  juiste keuze maken! Daarbij rekening houdend met belangrijke trends die industrieën op hun kop kunnen zetten zoals o.a. digitalisering, energietransitie, robotisering en personalisering van de zorg. Hierdoor ontstaan grote kansen voor de wereldwijde belegger met oog voor deze ontwikkelingen.

Ontdek tijdens deze Masterclass met welke visie BNP Paribas OBAM hierop inspeelt en met welke keuzes. Spreker: Sander Zondag, Chief investment officer BNP Paribas OBAM.

Kijk de masterclass hier terug.

Read More

Video: Beleggen in whisky, hype of volwassen alternatief?

‘Beleggen in whisky: hype of volwassen alternatief?’ was één van de masterclasses die gegeven werden op de BeleggersFair. Gemist? U kunt deze nu terugkijken!

Wie vandaag de dag een interessant rendement wil behalen op zijn vrij belegbaar vermogen, hoeft met de huidige rentestand niet naar de bank te gaan. Door deze ontwikkeling zijn onder meer goud, vintage auto’s en kunst voor de hand liggende, alternatieve beleggingsvormen.

Sinds een aantal jaren kan men ook (Schotse single malt) whisky aan dit rijtje toevoegen. Toegegeven: belegen in flessen en/of vaten is relatief nieuw, maar mede door de afgegeven AFM-vergunning komt whisky bij beleggers meer en meer op de shortlist te staan.

Marjolijn de Roode en Paul van der Hulst van Scotch Whisky International nemen u mee naar de wondere wereld van (beleggen in) Schotse whisky waar onder meer de kwaliteitsbewaking, het historische én verwachte rendement van het ‘vloeibare goud’ in een meer dan spraakmakende masterclass de revue passeren.

Kijk de masterclass hier terug.

 

Read More

Video: Beleggen in villagronden in de Belgische Ardennen

‘Beleggen in villagronden in de Belgische Ardennen’ was één van de masterclasses die gegeven werden op de BeleggersFair. Gemist? U kunt deze nu terugkijken!

Nabij de stad Luik beginnen de Belgische Ardennen. Het uitgestrekte heuvelachtige gebied bestrijkt de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Door de combinatie van ongerepte natuur en gezellige dorpen en stadjes is het een aantrekkelijke bestemming voor een weekendje weg. Daarom ontdekken steeds meer mensen, (waaronder opvallend veel Luxemburgers) de Ardennen de laatste jaren als een betaalbare, aantrekkelijke woonplaats. Ook vele Belgen en Nederlanders hebben er hun weg gevonden en als “second home” hun investeringen gedaan…

Na 30 jaar ervaring in de beleggingswereld weten de sprekers van deze masterclass goed wat een vastgoedinvesteerder wil: hij wil zijn vermogen veilig stellen en een eerlijk rendement krijgen. En hij wil een eigendom van goede kwaliteit aankopen waarvan de duurzaamheid gewaarborgd is. Voorts wil hij de rompslomp, die gepaard gaat met het steeds complexere vastgoedbeheer, zo veel mogelijk vermijden.

Een vastgoed dat beantwoordt aan de bovenstaande kenmerken, stijgt in waarde in de loop der jaren. De gemiddelde jaarlijkse waardevermeerdering over de laatste 15 jaren, bedraagt ongeveer 15%. Experts menen dat de waardevermeerdering over de volgende 10 à 20 jaar rond dit cijfer zal blijven schommelen. Beleggen in Villagronden in de Belgische Ardennen is ook een voorzichtige investering. Ook het maximaal indekken van het risico is wat de belegger wil…

Kortom: In deze masterclass leert u alles over de mogelijkheden om te beleggen in de villagronden in de Belgische Ardennen.

Sprekers: Fons Ceustermans, Mathias Tanghe & Werner Spranghers, Immpulse Real Estate.

Kijk de masterclass hier terug.

Read More

Video: Rendement maken en risico’s beperken in 2018

‘Rendement maken en risico’s beperken in 2018’ was één van de masterclasses die gegeven werden op de BeleggersFair. Gemist? U kunt deze nu terugkijken!

Een hoger rendement in combinatie met een lager risico: dat is waar beleggers voortdurend naar op zoek zijn. Veel beleggers kijken daarbij terug naar de afgelopen beursjaren waarbij de beurzen wereldwijd gestaag zijn gestegen, en de bewegelijkheid van financiële markten een stuk verminderd is. Echter, wat brengt de toekomst?

In deze Masterclass geeft John Beijer, Senior Analist van Turbotrends, zijn visie op de financiële markten en deelt hij zijn kanshebbers voor 2018. Daarnaast laat hij de verschillende portefeuilles van TurboTrends zien die beleggers kunnen gebruiken om via autotrading de beurs slim en gemakkelijk te volgen, of die juist rendement kunnen genereren in stijgende, dalende of stabiel blijvende markten. Christophe Cox van Commerzbank geeft daarbij een overzicht van de verschillende beursproducten waar u als belegger gebruik van kunt maken. Tijdens de masterclass kunt u zich laten inspireren door nieuwe handelsideeën.

Turbotrends is gespecialiseerd in het begeleiden van particuliere beleggers met het aan- en verkopen van Aandelen, opties, turbo’s en futures. In tegenstelling tot andere partijen hebben ze een geheel open structuur en kunt u ten alle tijden hun specialisten gewoon bellen of bezoeken.

Commerzbank is uitgever van beleggingsproducten die genoteerd zijn op Euronext Amsterdam en verhandelbaar zijn via uw eigen bank of broker. Hierbij hebt u als belegger keuze uit verschillende soorten beleggingsproducten op honderden verschillende onderliggende waarden. Daarnaast geeft Commerzbank dagelijks nieuwe producten uit, niet alleen om het huidige aanbod actueel te houden, maar ook worden er regelmatig nieuwe onderliggende waarden toegevoegd zodat u altijd een beursproduct vindt dat bij u past.

Kijk de masterclass hier terug.

 

Read More

Video: Turbo tijd met Technische Analyse

‘Turbo tijd met Technische Analyse’ was één van de masterclasses die gegeven werden op de BeleggersFair. Gemist? U kunt deze nu terugkijken!

Als technische analyse coach promoot Nico Bakker zijn Dashboard Beleggen Methodiek waarmee u aan de hand van signalen en condities posities in Turbo’s kunt openen, aanhouden of sluiten. De signalen en condities worden gemeten door een aantal marktlenscomponenten die Bakker in de Masterclass aan de hand van voorbeelden uiteen zal zetten.

Bij het Dashboard Beleggen kunnen vier scenario’s herkend worden. Van elk scenario komt een actueel voorbeeld aan bod. Na afloop van de Masterclass kunt u als actievere doe-het-zelf belegger de dagelijkse en wekelijkse publicaties van Bakker volgen waarmee hij u coacht bij het maken van eigen keuzes in uw Turbo-portefeuille.

Kijk de masterclass hier terug.

Read More

Video: Stoomt de AEX door naar 600 punten?

‘Stoomt de AEX door naar 600 punten’ was één van de masterclasses die gegeven werden op de BeleggersFair. Gemist? U kunt deze nu terugkijken!

Tijdens deze masterclass geeft Technisch Analist Bas Heijink van ING zijn visie op onder andere de AEX, EURUSD, Olie, Ahold en Altice. U krijgt te zien hoe u technische analyse kunt gebruiken om rendement te maken op de beurs. Heijink zal uitleggen waarom hij de recente daling van bijvoorbeeld Altice voorzien had.

Tevens worden er concrete trade ideeën besproken en zal Sander van Baren, Hoofd ING Sprinters, laten zien hoe u optimaal van uw visie kunt profiteren met Sprinters.

Kijk de masterclass hier terug.

Read More

Video: leer beleggen als Warren Buffett

‘Leer Beleggen als Warren Buffett’ was één van de masterclasses die gegeven werden op de BeleggersFair. Gemist? U kunt deze nu terugkijken!

Warren Buffett, de succesvolste belegger ter wereld, heeft een advies voor particuliere beleggers: ‘Tenzij u de tijd heeft, beleg liever niet in individuele aandelen, handel niet (te veel) en let scherp op de kosten. Beleg daarom in een breed gespreide aandelen ETF.’ Om zijn claim kracht bij te zetten ging Buffett in 2007 een weddenschap aan met het hedgefondsmanager Protégé and Partnerts voor $1 miljoen. Wie na tien jaar het beste rendement heeft, de Buffett’s ETF of de selectie van het hedgefund, wint en mag het miljoen aan een goed doel schenken.

Na ruim negen jaar staat Buffett zo ver voor dat de weddenschap, doemscenario’s daargelaten, is beslecht. Hoe zit dat en wat kunnen we ervan leren? Martijn Rozemuller (oprichter Think ETF’s) zoomt tijdens deze Masterclass in op het effect van kosten en dividendlekkage op uw rendement. Nadat de basisprincipes van passief beleggen zijn behandeld, laat hij u zien hoe u zelf een succesvolle indexportefeuille op basis van ETF’s kunt maken.

Na deze sessie weet u:
· Waarom Buffett zo ver voor staat en waarschijnlijk wint;
· Welke soorten kosten er zijn en waarom deze belangrijk zijn;
· De basis van indexbeleggen;
· Hoe u zelf een indexportefeuille maakt.

Kijk de masterclass hier terug.

Read More

Video: talkshow dé beleggingsgoeroes

Dé beleggingsgoeroes gingen met elkaar in gesprek op de BeleggersFair. Wat hadden zij te vertellen? En waren ze het met elkaar eens of juist niet? U kunt de video nu terugkijken.

Martine Hafkamp, Gökhan Erem en John Beijer namen op 17 november in de Beurs van Berlage midden op de beursvloer plaats op de bank bij Eddy Schekman. Benieuwd wat deze beleggingsgoeroes te vertellen hadden? U kunt nu de video hieronder terugkijken!

Read More