Nieuws

Hieronder het nieuws van de BeleggersFair.

Prestigieuze Cashcow Awards 2020 uitgereikt

Tijdens de BeleggersFair, dit jaar online, zijn zoals u van ons gewend bent de Cashcow Awards uitgereikt.

Martine Hafkamp mocht wederom de award voor ‘Beste beleggingsexpert’ in ontvangst nemen. Vrijwel alle grote partijen zijn in de prijzen gevallen, waarbij opvalt dat de specialisatie door beleggers wordt erkend: ABN AMRO op het gebied van duurzaam beleggen, BNP Paribas Markets op het terrein van structured products, ACTIAM als beste aanbieder impactbeleggen, BinckBank heeft gewonnen als beste broker, Nationale-Nederlanden als beste online vermogensbeheerder en CORUM Investments als beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed. Andere award-winnaars zijn Nxchange, Icoinic en LiteBit.

De Cashcow Awards is een initiatief van Cashcow.nl, Cash magazine en beleggersclub Bull Up. Afgerond hebben 4.000 lezers en bezoekers van Cashcow.nl, Cash magazine en de beleggersclub Bull Up hun stem uitgebracht. Dat ging in twee rondes. Vanuit een longlist werden door de bezoekers en lezers per categorie vijf genomineerden aangewezen. In de tweede ronde werd een stem uitgebracht op de genomineerden. De belegger heeft gekozen.

Cashcow Awards uitgereikt tijdens BeleggersFair Online 2020

Beste Broker: BinckBank
Beste aanbieder Structured Products: BNP Paribas Markets
Beste aanbieder duurzame producten: ABN AMRO
Beste aanbieder beleggingsproducten in Vastgoed: CORUM Investments
Beste beleggingsexpert: Martine Hafkamp
Beste Crowdfundplatform: Nxchange
Beste Online Vermogensbeheerder: Nationale-Nederlanden
Beste aanbieder Impactbeleggen: ACTIAM
Beste Nederlandse Cryptofonds: Icoinic
Beste Crypto Broker: LiteBit

Video met de prijswinnaars

Eerder dit jaar werden Cashcow Awards uitgereikt op basis van het Groot Beleggersonderzoek:

Cash Publieksprijs 2020: ABN AMRO
Cash Innovatieprijs 2020: BinckBank
Cash ETF-prijs 2020: VanEck
Beste Vermogensbeheerder 2020: Fintessa Vermogensbeheer

 

Read More

Laatste kans om in te schrijven! Bent u er online bij?

Aankomende vrijdag 30 oktober is het zover, dan vindt de zesde editie plaats van de BeleggersFair, onder leiding van dagvoorzitter Charles Groenhuijsen. Geheel online. Geheel gratis.

De BeleggersFair 2020 is nu al een unieke gebeurtenis, omdat deze geheel online plaatsvindt. Uiteraard blijft het programma wel vertrouwd. Ook dit jaar is er ruim aandacht voor uw beleggingskansen in het komende jaar. Daarnaast worden er Gouden Tips gegeven, zijn er talkshows vol opinie en debat en kunt u gratis masterclasses bijwonen.

Ook kunt u de (virtuele) beursvloer bezoeken. De partners van de BeleggersFair zijn hier aanwezig om direct mee te videobellen, afspraken mee te maken, te chatten en informatie op te vragen.

Een ander vertrouwd gezicht is die van de dagvoorzitter: journalist Charles Groenhuijsen. Net als in 2018 zal hij de sprekers en beleggingsexperts  zeker kritisch aan de tand voelen, zodat u als kijker zo geïnformeerd mogelijk bent. En uiteraard biedt Groenhuijsen als kenner van de VS een unieke invalshoek over de Amerikaanse politiek en economie.

Tickets voor de BeleggersFair zijn dit jaar gratis! Er is dus geen enkele reden om dit jaar geen digitaal bezoek te brengen aan hét grootste digitale beleggersevent van Nederland!

Read More

Masterclass: aan de slag met Turbo’s

Het hefboomproduct de Turbo kan interessant zijn voor actieve beleggers. Maar hoe werkt het en is het ook daadwerkelijk geschikt voor u? Tijdens deze masterclass legt Rogier San Giorgi (BNP Paribas Markets) de beginselen van dit product uit. 

Beweeglijke markten, onzekere markten, lastig toegankelijke markten: er zijn verschillende redenen om Turbo’s toe te passen in de beleggingsportefeuille. Maar hoe werken deze producten? Productspecialist Rogier San Giorgi van BNP Paribas Markets legt de beginselen uit. Na afloop kunt u inschatten of dit hefboomproduct voor u als actieve belegger geschikt kan zijn, hoe u de waarde van Turbo’s bepaalt en wat mogelijke toepassingen zijn. Ook krijgt u handvatten aangereikt om uw kennis van Turbo’s te verdiepen.

De masterclass ‘Aan de slag met Turbo’s’ vindt plaats om 15.00 uur. Klik hier voor een gratis ticket.

Rogier San Giorgi
BNP Paribas Markets

Sinds 2004 is Rogier San Giorgi werkzaam in de financiële sector achtereenvolgens bij ABN Amro, Royal Bank of Scotland en momenteel bij BNP Paribas. San Giorgi is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verhandelen van gestructureerde producten, waarvan de Turbo wellicht de bekendste is.

Read More

Actief Wereldwijd Beleggen: juist nu relevant

Welke bedrijfsmodellen zullen de komende jaren kunnen profiteren van structurele groeitrends en naar verwachting bovengemiddeld op de beurs gaan presteren? Het antwoord komt van Sander Zondag (OBAM). Ook gaat hij in op de meerwaarde van actief beleggen.

De huidige coronapandemie is op dit moment de grootste bron van onzekerheid op de beurs, daarnaast spelen nog de aanstaande Amerikaanse verkiezingen, Brexit en de spanningen tussen de VS en China. Belangrijk is ook dat al eerder ingezette wereldwijde trends zich als gevolg van de pandemie in rap tempo versnellen, wat grote implicaties heeft op industrie- en bedrijfsniveau. Dit vraagt om een actieve beleggingsstijl om enerzijds van de positieve trends te profiteren en anderzijds bedrijven die hierdoor geraakt worden te vermijden.

Hoe kiest OBAM de bedrijfsmodellen die de komende jaren kunnen profiteren van structurele groeitrends en naar verwachting bovengemiddeld op de beurs gaan presteren? In de masterclass geeft Sander Zondag antwoord op deze vraag en zal verder ingaan op de meerwaarde van actief beleggen, juist in deze onzekere beurstijden.

De masterclass ‘Actief Wereldwijd Beleggen, nog meer relevant in onzekere beurstijden’ vindt plaats om 14.15 uur. Klik hier voor een gratis ticket.

Sander Zondag
CEO & Chief Investment Officer, OBAM Investment Management B.V.

Sander Zondag is sinds 2013 als Chief Investment Officer eindverantwoordelijk voor de gehele OBAM strategie. Het wereldwijde OBAM aandelenfonds, is één van de bekendste, langst beursgenoteerde en succesvolste beleggingsfondsen van Nederland. Zo was het OBAM fonds/team afgelopen jaar wederom winnaar van de Gouden Stier 2019, met verkiezing als het beste beleggingsfonds in Nederland.

Sander is sinds 1993 werkzaam in de beleggingswereld, en heeft een brede en diepgaande ervaring opgedaan als actieve fondsbeheerder van meerdere omvangrijke regio-/sectorfondsen, en daarbij vrijwel alle beurscycli van nabij meegemaakt. Zijn vorige werkgevers waren BNP Paribas AM, APG, ING IM, Aegon IM en ABN AMRO AM. Hij is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Drs. Bedrijfskunde) en DSI Beleggen Institutioneel geregistreerd.

 

Read More

ETF’s: Mythen en Mogelijkheden

In deze praktische masterclass weerspreekt Martijn Rozemuller (VanEck) de vele mythes rond Exchange Traded Funds (ETF’s). Daarnaast deelt hij enkele beleggingsstrategieën die we in deze tijden van corona kunnen inzetten.

ETF’s nemen een hoge vlucht. Volgens Morningstar hadden ETF’s en andere indexfondsen per 31 mei een marktaandeel van 20% in Europa. Toch bestaan er nog veel mythes over deze instrumenten: dat ze alleen maar brede, passieve, marktindices zouden volgen bijvoorbeeld. Of dat een grote order niet door de markt geabsorbeerd kan worden.

Martijn Rozemuller, hoofd Europa van VanEck, bespreekt deze mythen en legt uit waarop te letten bij de keuze van een ETF. Ook gaat hij in op enkele strategieën die ten tijde van corona het rendement en risico van uw portefeuille kunnen verbeteren.

De masterclass ‘ETF’s: Mythen en Mogelijkheden’ vindt plaats om 12.00 uur. Klik hier voor een gratis ticket.

Martijn Rozemuller
Hoofd Europa VanEck

Martijn Rozemuller is als managing director verantwoordelijk voor de Europese activiteiten van VanEck. Hij was in 2009 één van de oprichters van Think ETFs wat overgenomen is door VanEck. Voorheen was hij partner bij handelshuis Optiver.

Read More

Masterclass: Groene Obligaties: dubbel rendement

Bent u benieuwd naar de beleggingskansen in groene obligatiemarkten? Breng dan een virtueel bezoek aan deze gezamenlijke masterclass van First Green Capital, Nxchange en Oneplanetcrowd.

Meindert Jansberg (CEO First Green Capital), Maarten de Jong (Director Oneplanetcrowd) en Marleen Evertsz (CEO Nxchange) gaan tijdens de masterclass in op de rol van groene obligaties in de transitie naar een duurzame toekomst. Hierbij zal de investeringsmogelijkheid in de huidige groene obligatie uitgifte van First Green Capital worden toegelicht.

De masterclass ‘Groene Obligaties: dubbel rendement’ vindt plaats om 10.45 uur. Klik hier voor een gratis ticket.

Read More

Masterclass: Het analyseren en traden van cryptocurrency

Bitcoin is een van de winnaars van dit zeer turbulente handelsjaar. In deze masterclass gaan Salah-Eddine Bouhmidi (IG) en Michael van de Poppe (BonSanca Crypto) in op de huidige en toekomstige situatie op de cryptocurrencymarkt. 

De door COVID-19 gestegen marktvolatiliteit in combinatie met het gebrek aan alternatieven op de beurs, leidt ertoe dat risicovolle activaklassen zoals Bitcoin aan populariteit winnen. Bitcoin is sinds het begin van het jaar een van de meest winstgevende activaklassen. De digitale munt is momenteel + 54% meer waard dan aan het begin van het jaar. Volgens Salah-Eddine Bouhmidi en Michael van de Poppe komt dit vooral door de toenemende interesse van institutionele beleggers in cryptovaluta’s. In deze masterclass gaan deze twee experts in op de huidige en toekomstige situatie op de cryptocurrencymarkt. Bovendien wordt uitgelegd hoe de technische analyse en op volatiliteit gebaseerde handelsbenaderingen u ondersteunen in het omzetten van handelsmogelijkheden.

De masterclass ‘Het analyseren en traden van cryptocurrency’ vindt plaats om 10.45 uur. Klik hier voor een gratis ticket.

Michaël van de Poppe
Crypto-expert

Michaël van de Poppe is fulltime Cryptotrader bij de Amsterdam Stock Exchange. Daarnaast is hij coach bij zijn eigen bedrijf BonSanca en helpt hij mensen om een betere trader te worden.

 

 

Salah-Eddine Bouhmidi
Head of Markets bij IG

Salah-Eddine Bouhmidi heeft meer dan twaalf jaar ervaring in de financiële markten en houdt zich vooral bezig met technische analyse. Tijdens zijn Master in Finance (M.Sc.) hield hij zich bezig met kapitaalmarkttheorie en quantitatieve methoden. Naast de psychologie van het handelen, houdt Bouhmidi zich ook bezig met het ontwikkelen van handelsstrategieën.

Sinds 1 april 2020 is hij verantwoordelijk voor de gehele online en offline-communicatie en klantstrategie op het gebied van research, analyse en educatie van IG Europe voor Duitsland, Oostenrijk en Nederland.

Read More

Masterclass: Sociaal en thematisch beleggen

Eén van de vele innovaties die investeringsnetwerk eToro in de loop der jaren heeft geïntroduceerd is sociaal handelen. CEO Yoni Assia vertelt tijdens deze Engelstalige masterclass hoe eToro het investeringslandschap opnieuw vormgeeft.

Middels sociaal handelen kunnen handelaren om de prestaties van anderen kopiëren met behulp van copy trading. CopyPortfolio’s geven beleggers thematische blootstelling aan een assortiment van aandelen gewijd aan specifieke, marktverstorende segmenten.

De masterclass ‘Masterclass: Sociaal en thematisch beleggen’ vindt plaats om 12.00 uur. Klik hier voor een gratis ticket.

Yoni Assia
CEO eToro

Yoni Assia is de CEO van eToro, ‘s werelds grootste sociale investeringsnetwerk. Assia richtte eToro op in 2007 met de visie om de wereldwijde markten te openen zodat iedereen op een eenvoudige en transparante manier kan handelen en investeren. Vandaag de dag heeft het platform meer dan 15 miljoen geregistreerde gebruikers uit meer dan 100 landen en stelt het mensen in staat om te investeren in de activa die ze willen, van aandelen en grondstoffen tot forex.

Assia toont al sinds zijn jeugd interesse in financiën en computerwetenschap en heeft daarom besloten om zijn passies samen te voegen. Het was deze passie die samen met de sociale revolutie leidde tot de oprichting en ontwikkeling van eToro’s investeringsnetwerk, waar gebruikers verbindingen maken, informatie delen, handelen en investeren in de financiële markten van de wereld. Assia is lid van de YPO en werd door Financial News opgenomen in de prestigieuze Fintech 40 ranking en door City A.M. als een Fintech 100 top influencer. Hij heeft een B.Sc. in Computerwetenschappen en Management en een MSC in Computerwetenschappen.

Read More

Cashcow Awards: de genomineerden aan het woord

U kunt nog tot aankomende zaterdag uw stem uitbrengen op de genomineerden voor de Cashcow Awards 2020. Trekken de vele reacties van de genomineerden u nog over de streep om te stemmen?

U kunt nog tot 24 oktober (12.00 uur) uw stem uitbrengen op de genomineerden voor de Cashcow Awards 2020. Tijdens de online BeleggersFair reikt Cash maar liefst tien Cashcow Awards uit, elk waarvoor vijf financials genomineerd zijn. De uitslag weerspiegelt de mening van de lezers van Cash, Cashcow.nl, Cashcow Daily en de leden van de Bull Up Beleggersclub.

Genomineerd zijn belangrijker dan winnen?

Begin oktober werden alle genomineerden voor de awards bekend gemaakt, op basis van een eerste stemronde onder de lezers. De eerste reacties beginnen nu binnen te druppelen. ‘Enorm trots’, ‘ontzettend verheugd’ en ‘dit geeft ons vertrouwen de ingeslagen weg te blijven vervolgen’. Een aantal genomineerden vindt het bijzonder genomineerd te worden in deze coronatijd, waarin de wereld op zijn kop staat. Luisterend naar de reacties kun je concluderen dat genomineerd zijn bijna belangrijker is dan winnen. Bijna, want uiteraard is het winnen van een Cashcow Award nog een stukje leuker.

Wilt u alle reacties van genomineerden (op video én als tekst) bekijken? Dat kan op de website van Cashcow.nl. Bijna dagelijks worden nieuwe reacties toegevoegd, dus houdt deze pagina in de gaten.

Heeft u nog niet gestemd? Klik dan hier om mee te doen met de verkiezing van de Cashcow Awards 2020. Wellicht trekt één van de reacties van de genomineerden u nog over de streep alsnog op deze partij te stemmen. U maakt dan ook nog eens kans op een mooie dinerbon ter waarde van 100 euro.

Read More