Boudewijn Rooseboom

Founder & General Manager Cyber Capital

Na afronding van zijn studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam besloot Rooseboom in 2003 om op een motor van Vuurland naar Alaska te rijden. Daarop volgde een tienjarig verblijf in Brazilië waar hij het bedrijf Stonerose Property oprichtte. Zij ontwikkelden sociale woningbouwprojecten en Rooseboom deed veel ervaring op met overzeese investeringen. Structuur, fiscaliteit en wetgeving zijn allemaal onderdelen die daarbij voor beide landen geregeld moeten worden. Geen eenvoudige opgave.

Met die kennis begon Rooseboom enkele jaren geleden naar de bitcoin en de blockchain te kijken. Hij vindt het een fascinerende en veelbelovende technologie, zij staat nog in haar kinderschoenen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat Cyber Capital nu doet, is nog niet eerder gedaan. Dat maakt het zo uitdagend. Naast deze werkzaamheden is Rooseboom momenteel bezig met de postacademische opleiding tot Register Controller aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Controle schept tenslotte vertrouwen en dat staat aan de basis van iedere investering.

Rooseboom zal samen met Justin Bons de masterclass ‘Beleggen in Bitcoin en andere cryptocurrencies’ verzorgen van 15.50-16.20 uur. Tevens zal hij te gast zijn in de talkshow op de beursvloer over Alternatieve Beleggingen.