Charles Groenhuijsen

Met Charles Groenhuijsen heeft de BeleggersFair dit jaar een nieuwe, maar tegelijkertijd ook zeer ervaren dagvoorzitter. Zijn brede kennis van zaken en ervaring als journalist zal hij inzetten om de bezoekers van de Fair zo geïnformeerd mogelijk naar huis te laten gaan

Charles Groenhuijsen (1954) heeft ruim veertig jaar ervaring in de journalistiek. Hij werkte voor verschillende kranten en tijdschriften in Nederland en de Verenigde Staten. Hij heeft ervaring als presentator van Nova en de NPS en werkte als correspondent in Amerika voor het NOS Journaal. Tegenwoordig werkt Groenhuijsen als journalist, spreker, dagvoorzitter, columnist, schrijver en televisiemaker in de VS en in Nederland.

In 1983 wordt hij TV-verslaggever voor de NOS. In 1986 wordt hij de jongste Amerika correspondent ooit. Hij verhuist naar Washington en is daar als hoofd-correspondent verantwoordelijk voor het gehele reilen en zeilen van de verslaggeving vanuit de USA. Kortom hij wordt ‘onze man in Washington’.

Na zijn werkzaamheden als correspondent in Amerika wordt hij in de jaren negentig, één van de gezichtbepalende presentatoren bij ‘Nova’ en ‘Het Capitool’. In januari 1999 ontvangt Groenhuijsen de Professor Herman Wekker Prijs. Deze onderscheiding wordt om de twee jaar uitgereikt aan de journalist die ‘het meest heeft bijgedragen aan de verbreding van informatie over één of meer Engelssprekende landen’.

Naast zijn drukke bestaan als TV-man/verslaggever heeft Charles Groenhuijsen het schrijven niet verwaarloosd. Hij schreef naast talloze columns ook een aantal veelgelezen boeken over Amerika, zijn tweede vaderland, waaronder Oh, oh, Amerika, President Donald Trump en Amerikanen zijn niet gek.

Groenhuijsen bestrijkt een breed scala aan onderwerpen ontleend aan zijn jarenlange journalistieke ervaring. Hij zal de sprekers op de BeleggersFair als journalist zeker kritisch aan de tand voelen, zodat de bezoekers van de BeleggersFair zo geïnformeerd mogelijk naar huis kunnen gaan. En uiteraard biedt Groenhuijsen als kenner van de VS een unieke invalshoek over de Amerikaanse politiek en economie.