Chris Figee

CFO & member of the Executive Board a.s.r.

Chris begon zijn carrière bij Aegon waar hij meerdere functies bekleedde. In 1999 vertrok hij naar McKinsey & Company, waar hij in 2006 partner werd. Na tien jaar stapte hij in 2009 over naar Achmea als directeur van Group Strategy & Performance Management. Ook was hij lid van het Achmea Groepscomité. In zijn laatste functie bij Achmea was hij directeur van Group Finance. Op 1 mei 2014 is Chris in dienst getreden bij a.s.r. als lid van de Raad van Bestuur.

Chris Figee is inmiddels CFO van a.s.r. Zijn portefeuille omvat Group Accounting, Reporting & Control (GARC), Business Finance & Risk, Group Asset Management/Financial Markets, Group Balance Sheet Management en Group Risk Management (exclusief Risk Management van de onder ASR Nederland Beleggingsbeheer N.V. beheerde fondsen).

Chris studeerde cum laude af aan de Universiteit van Groningen in Financial Economics, en behaalde zijn diploma voor beleggingsanalist van de European Federation of Financial Analysts (EFFAS). Ook studeerde hij Risk Management aan Stanford University.