Drs. Aline Schuiling
Drs. Aline SchuilingSenior econoom
ABN AMRO Bank NV

Plenair ochtend programma

De financiële en monetaire wereld na de coronacrisis

Wij mogen weer, maar dat houdt niet in dat alles weer bij het oude is. Sterker nog, er gaan geluiden op dat er vanuit de niet eerder ervaren omstandigheden totaal nieuwe tijden aan gaan breken. Massale steun van centrale banken is eindig, maar wanneer dan? De rente, hebben wij daar de bodem van gezien? Inflatie, tijdelijk of lang en heftig? Wat voor crisis was/is het nu eigenlijk? Gaan wij monetair gezien totaal nieuwe koersen zien of komt het uiteindelijk toch allemaal weer neer op het oude? Grote vragen met een wereldwijde impact op eenieder waarop ons panel antwoord gaat geven.

Sprekers:

– Charles Groenhuijsen, dagvoorzitter

– Bert Colijn, senior econoom bij ING

– Edin Mujagić, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer

– Aline Schuiling, ABN AMRO

– Teeuwe Mevissen, Rabobank

Biografie

Aline Schuiling is Senior Econoom eurozone bij het Economisch Bureau van ABN AMRO.

Aline maakt onderdeel uit van het Business Cycle Team. Daar is zij vooral verantwoordelijk voor de visie van de bank op de economie van de eurozone, waarbinnen zij zich heeft gespecialiseerd in de Duitse, Franse, Spaanse en Italiaanse economie en de eurozone als geheel.

Voorheen heeft zij gewerkt op de economische onderzoeksafdelingen van Rabobank, MeesPierson en Fortis Bank Nederland.

Aline studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisaties monetaire economie en internationale economische betrekkingen.