Elwin de Groot
Elwin de GrootHoofd macrostrategie
RaboResearch

Plenaire sessie 11.20 – 12.00 uur

Economische aardverschuiving

De wereld is er dit jaar wezenlijk anders uit komen te zien, en met alle panelen die zijn gaan schuiven met name ook in economisch opzicht. Na de eerste schok is de hamvraag hoe groot en structureel de veranderingen in de beleggingsomgeving zullen blijken te zijn. Vooralsnog is een einde gekomen aan een lange periode van gestage economische groei en lage inflatie. Vanuit een toch al uitzonderlijk monetair beleid – niet te vergeten als stuwende kracht achter alle waarderingen – hebben centrale banken nu te maken gekregen met een uit de hand gelopen inflatie die in decennia niet zo hoog is geweest. Met ook zaken zoals de verschuivende geopolitieke verhoudingen die deglobalisering in de hand kunnen werken en een versnelling van de klimaattransitie is het nu meer dan ooit zaak een goed beeld te vormen van in welke omgeving de komende jaren kan worden belegd.

Biografie

Elwin de Groot volgt de wereldwijde economische ontwikkelingen en financiële markten en is verantwoordelijk voor een team van internationale economen en macrostrategen.

Daarnaast ligt zijn expertise op het terrein van de Europese economie, monetair beleid (ECB) en financiële markten. Als doorgewinterd spreker geeft Elwin veel presentaties en lezingen voor diverse klantengroepen. Hij werkt sinds 2006 bij Rabobank. Daarvoor was hij acht jaar actief als eurozone-econoom bij Fortis Bank. Hij begon zijn carrière bij TNO als onderzoeker en projectleider. Elwin heeft economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.