Elwin de Groot
Elwin de GrootHoofd macrostrategie
RaboResearch

Plenaire ochtendsessie | 11.00 – 12.15 uur

Welke recessie?

Met een zich aandienende recessie is het al snel de vraag hoe diep die zal blijken te zijn, en hoe de vooruitzichten voor de economische omgeving daarna kunnen worden ingeschat. Centrale banken hebben hun uitzonderlijke monetaire beleid van de afgelopen jaren moeten inruilen en gestegen overheidsschulden zorgen dat ook vanuit die hoek niet al te veel soelaas mag worden verwacht. Het lijkt echter met name te gaan om hoe ingeworteld de inflatie zal zijn. De meevallers zouden nu wel eens uit een meer ongebruikelijke hoek kunnen komen, gestimuleerd door trends zoals deglobalisering en een versnelling van de klimaattransitie en mogelijk uitmondend in een groei van de productiviteit.

Sprekers

  • Elwin de Groot, hoofd macrostrategie bij Raboresearch
  • Edin Mujagić, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer
  • Hans Stegeman, hoofdeconoom bij Triodos Bank

Biografie

Elwin de Groot volgt de wereldwijde economische ontwikkelingen en financiële markten en is verantwoordelijk voor een team van internationale economen en macrostrategen.

Daarnaast ligt zijn expertise op het terrein van de Europese economie, monetair beleid (ECB) en financiële markten. Als doorgewinterd spreker geeft Elwin veel presentaties en lezingen voor diverse klantengroepen. Hij werkt sinds 2006 bij Rabobank. Daarvoor was hij acht jaar actief als eurozone-econoom bij Fortis Bank. Hij begon zijn carrière bij TNO als onderzoeker en projectleider. Elwin heeft economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.