Gert Luiting

Gert Luiting, hoofd afdeling Toezicht op lenen, sparen en retailbeleggen AFM

Gert Luiting werkt sinds 2004 bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Sinds 2016 is hij hoofd van de afdeling Toezicht op lenen, sparen en retailbeleggen. Per 1 oktober is hij benoemd als hoofd Accounttoezicht. De afdeling Accounttoezicht bij de AFM is verantwoordelijk voor het toezicht op de grote banken, verzekeraars en fondshuizen in Nederland.

Luiting begon zijn loopbaan bij de AFM bij de afdeling Strategie, Beleid en Internationale Zaken waar hij verantwoordelijk was voor public & international affairs (coördinatie van en vertegenwoordiging van de AFM in de Europese en wereldwijde toezichtnetwerken zoals ESMA en IOSCO). Hij heeft o.a. projecten geleid voor ESMA en de OECD / G20 Task Force on Consumer Protection. Daarnaast is hij lid van de Governing Council van Finconet.

Voor de AFM was Luiting werkzaam bij de Rabobank, voornamelijk in de zakelijke dienstverlening. In 1997 is hij afgestudeerd als monetair econoom aan de UvT en haalde in 2003 zijn master in internationaal recht.

Op de BeleggersFair zal Luiting tijdens de plenaire ochtendsessie een keynote verzorgen met als titel: ‘De status quo van het beleggingslandschap’.