Hendrik Oude Nijhuis
Hendrik Oude NijhuisChief Investment Officer
ValueMachinesFund

Masterclass | 15.30 – 16.15 uur

Leer beleggen als Warren Buffett: in theorie & praktijk

Bestaat er een beleggingsstrategie die de aandelenmarkt verslaat? Jazeker: value-beleggen volgens de principes van Warren Buffett! Deze masterclass begint met een uiteenzetting van de belangrijkste concepten van de filosofie value beleggen zoals toegepast door ’s werelds meest succesvolle belegger: Warren Buffett. Vervolgens wordt ingegaan op hoe u deze strategie in de praktijk kunt toepassen en de wijze waarop die filosofie door beleggingsfonds ValueMachinesFund in praktijk wordt gebracht.De term ‘value-investing’ verwijst naar het beleggen in aandelen die op de beurs – ten onrechte – laag gewaardeerd zijn. Deze (te) laag gewaardeerde aandelen leveren gemiddeld een bovengemiddeld rendement op. Door gespreid in zulke aandelen te beleggen is des te meer te profiteren van wat op termijn een extreem krachtig verschijnsel blijkt: het rente-op-rente-effect oftewel exponentiële groei.

Sprekers

• John Brenninkmeijer, CEO bij ValueMachinesFund

• Hendrik Oude Nijhuis, Chief Investment Officer bij ValueMachinesFund

• Björn Kijl, Chief Marketing and Investment Officer bij ValueMachinesFund

Biografie

Hendrik Oude Nijhuis is een expert op het gebied van value investing en medeoprichter van Beterinbeleggen.nl, het grootste Nederlandstalige platform voor beleggers waarbij op een toegankelijke maar inhoudelijk gedegen wijze over value-investing geïnformeerd wordt. Zijn publicaties zijn verschenen in zowel Nederlands- als Engelstalige media, waaronder Het Financieele Dagblad, Business Insider, Effect, De Financiële Telegraaf en Gurufocus.com. Eerder is hij als bestuurslid actief geweest voor onder andere de beleggingsstudieclubs HCC Beleggen en B.S.C. Duitenberg. Hendrik heeft Management, Economics & Law aan de Universiteit Twente gestudeerd en is auteur van de Nederlandstalige bestseller over Warren Buffett: ‘Leer beleggen als Warren Buffett – zijn beleggingsstrategie in theorie & praktijk’. Van dit boek is inmiddels een zevende druk uitgebracht en het is tevens als audioboek beschikbaar. Online hebben al meer dan 100.000 beleggers een exemplaar van ‘Leer beleggen als Warren Buffett’ aangevraagd.

Regelmatige verzoeken van beleggers zijn aanleiding geweest om in 2018 met Beleggingsfonds ValueMachinesFund te starten.