Marleen Evertsz

Biografie 

CEO en mede-oprichter van Nxchange, Marleen Evertsz, heeft een bewezen staat van dienst in toonaangevende, innovatieve fintech-bedrijven. Sinds 2010 loopt Marleen met GoldRepublic, voorop bij het digitaliseren en verhandelen van fysieke activa. Ze heeft haar professionele leven toegewijd aan het bouwen van volledig gereguleerde handelsplatforms voor het uitgeven en noteren van digitale activa en effecten in nauwe samenwerking met Europese toezichthouders, ABN Amro Clearing Bank en Rabobank.

Marleen heeft meer dan 15 jaar ervaring op de kapitaalmarkten, waar ze leidende posities bekleedde bij Optiver, een vooraanstaand handelshuis. Na haar functie als MD van Optiver in de VS heeft ze haar eerste fintechbedrijf GoldRepublic in 2010 opgezet, gevolgd door Nxchange in 2016.

Over Nxchange 

Nxchange de eerste Securities Exchange as a Service voor tokenized effecten en gedigitaliseerde activa. Nxchange komt tegemoet aan de behoeften van banken, krediet platforms en financiële instellingen met een belang om kapitaal aan te trekken en tokenized effecten en gedigitaliseerde activa voor hun klanten te noteren, en biedt deze investeringsmogelijkheden rechtstreeks aan hun investeerders. Nxchange is een uitgebreid, gereguleerd handelsplatform ontwikkeld in nauwe samenwerking met de AFM (de Autoriteit Financiële Markten) en heeft zowel een gereguleerde markt als een MTF-licentie ontvangen van het Nederlandse ministerie van Financiën.

 

Plenaire middagsessie 14.30 – 14.50 uur

Fintech-pane

FinTech staat vandaag de dag symbool voor innovatie in de financiële dienstverlening. Of dat nu nieuwe producten van start-ups zijn, of de toepassing van technologie door bestaande partijen. Wat is de invloed van FinTech innovaties op de financiële sector? Hoe kan de financiële wereld van de toekomst eruit zien?