Nieuws

Hieronder het nieuws van de BeleggersFair.

Masterclass: All Markets Fund, 5 sterren en hoogste rendement in Morningstar

Onlangs heeft de onafhankelijke database van beleggingsfondsen, de Morningstar, haar sterren weer opnieuw uitgedeeld aan de beste belegggingsfondsen. Het All Markets Fund heeft weer 5 sterren heeft gekregen in de rubriek “Mixfondsen EUR Flexibel Wereldwijd”, waarin 227 fondsen zijn opgenomen, en behoort volgens Morningstar nu in de top. Er zijn slechts zeven beleggingsfondsen die 5 sterren hebben gekregen in deze rubriek. Daarnaast heeft het fonds het hoogste rendement over de afgelopen 5 jaar.

Fondsmanager Frans Schreiber zal ingaan op hoe hij het All Markets Fund beheert, wat het fonds doet en vooral wat het niet doet, en waarom het in alle markten kan presteren. Zelfs tijdens augustus 2015, toen de AEX meer dan 15% verloor, was het fonds op dat moment positief. Beleggers kunnen hiervan leren hoe zij hun beleggingen in aandelen of fondsen het beste kunnen doen.

Het fonds handelt op 4000 (de meest liquide) titels in de wereld, zodat participanten altijd in- of uit kunnen stappen. De focus van het fonds is risicovermijding en vermogensbehoud. Daarom is het All Markets Fund marktneutraal, zit long en short tegelijkertijd in de markt en handelt zowel trendvolgende als swing systemen.

Frans Schreiber (RBA), bestuurder en partner van Elite Fund Management
Elite Fund Management is een fondseninstelling die onder toezicht staat van de AFM en DNB. Elite is een AIFMD-beheerder en is opgenomen in het register van de AFM. Hij heeft als bestuurder de verantwoordelijkheid voor het Fondsbeheer en de Financiën.

Hij is tevens fondsbeheerder van het All Markets Fund, Future Spread Fund en het Dutch Darlings Fund.

Frans Schreiber heeft jarenlang als autoriteit op het gebied van systeemtrading, geschreven voor bladen als Beleggers Belangen en Technische en Kwantitatieve Analyse, uitgegeven door Elsevier.

Hij is zijn loopbaan begonnen aan de Universiteit van Utrecht, aan de faculteit diergeneeskunde. Tijdens zijn wachttijd voor coschappen volgde hij programmeercursussen, toen nog Pascal (onder dos). Na de afronding van de opleiding diergeneeskunde heeft hij 10 jaar lang een dierenartsenpraktijk in het noorden van Nederland gehad.

Hij heeft meer dan 25 beleggingsseminars/cursussen in de VS gevolgd. Beleggers in de VS lopen volgens hem 10 jaar voorop op Nederland.

Daarnaast heeft hij de opleiding tot RBA, Register Beleggings Analist, voltooid. Deze opleiding wordt gegeven aan de VU in Amsterdam. Hij is lid van de Vereniging Beleggings Professionals, tegenwoordig CFA Society VBA Netherlands geheten.

Wilt u zich inschrijven voor deze masterclass? Bestel dan hier uw ticket voor de BeleggersFair.