Duurzaam Beleggen met ZZP Pensioen

Spreker: Maarten Post, Voorzitter Stichting ZZP Nederland

Tijd: 13.30- 14.00 uur


Maarten Post
Stichting ZZP Nederland

In deze Masterclass legt Maarten Post, voorzitter Stichting ZZP Nederland en bestuurslid van Stichting ZZP Pensioen uit hoe het ZZP Pensioen werkt en wat de voordelen daarvan zijn.

Sparen voor een oudedagsvoorziening levert te weinig op, beleggen is beter, vooral als dat fiscaal vriendelijk kan. Daarom heeft Stichting ZZP Pensioen in samenwerking met Loyalis (dochter van APG) het ZZP Pensioen ontwikkeld. Het ZZP Pensioen is geen pensioenverzekering, maar een beleggingsregeling, die door zijn unieke kenmerken uiterst geschikt is voor zzp’ers, maar ook prima geschikt is voor DGA’s en werknemers die geen pensioen bij een werkgever opbouwen.

Je hebt je eigen pensioenbeleggingsrekening, het is en blijft je eigen geld, je bepaalt zelf wat je inlegt. Door samen te beleggen, blijven de kosten laag en is een hoger rendement te bereiken. De beleggingsmix is gebaseerd op een lifecycle met aflopend risico, maar je kunt individueel kiezen voor een hoger of lager beleggingsrisico.

Stichting ZZP Pensioen heeft een Deelnemersraad, die het contact met de deelnemers onderhoudt en advies kan geven over de regeling en het beleggingsbeleid, waardoor de kwaliteit van de regeling op transparante wijze wordt bewaakt. ZZP Pensioen belegt voortaan duurzaam, onderzoek heeft uitgewezen, dat dit leidt tot een hoger gemiddeld rendement.