Natalie Aartsen
Natalie AartsenHoofd toezicht op Lenen, Sparen en Retailbeleggen
Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Plenaire ochtendsessie | 11.00 – 12.15 uur

Snel veranderende wereld vergroot het belang van toezicht

De Autoriteit Financiële Markten heeft als ‘beurswaakhond’ in de loop der jaren te maken gekregen met zaken zoals crypto’s en sociale media. Nieuwe ontwikkelingen kunnen zich alweer aandienen, die de vraag opwerpen hoe beleggers daar tegenaan moeten kijken en zelfs in hoeverre de AFM daar eventueel zelf gebruik van kan maken bij het toezicht. Veranderingen en innovaties hebben toezicht historisch gezien toch altijd al belangrijk gemaakt, waarvan de waarde door beleggers nog wel eens onderschat wordt.

Biografie

Natalie Aartsen werkt sinds 2020 bij de AFM. Zij leidt de afdeling die verantwoordelijk is voor het toezicht op Lenen, Sparen en Retailbeleggen. Haar team ‘Retailbeleggen’ houdt zich bezig met het gedragstoezicht op het gebied van beleggen voor en door consumenten. Dit gedragstoezicht is onder meer gericht op transparante financiële marktprocessen en zorgvuldige behandeling van klanten.

Voordat Natalie bij de AFM kwam werken heeft zij bij andere toezichthouders gewerkt, onder meer bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).