Nico Bakker
Nico BakkerConsultant en TA Hofleverancier voor BNP Paribas Markets
Nico PR Bakker

Masterclass | 10.00 – 10.45 uur

Technische analyse: twee succesvolle strategieën

Met een eenvoudige trend setup kun je vaststellen wanneer het succesvol kan zijn om aankopen te overwegen van een fonds met een mooi trendmatig koersverloop. Het enige wat je daarbij nodig hebt is een candle stick, een SMA lijn en een Fibo grid. Ik zal aan de hand van enkele voorbeelden laten zien hoe deze trend setup in de praktijk toegepast kan worden door de beginnende technische analyse belegger.

Met het climax scenario laat ik zien hoe je na een forse koersdaling nieuwe aankopen aangereikt krijgt op de chart. Wat zijn de voorwaarden voor deze strategie? Wat moeten de indicatoren indiceren? Voor wie is het climax scenario interessant?

Bij alle voorbeelden komt aan bod hoe technische analyse visies gekoppeld worden aan Turbo’s en Rendement Certificaten van BNP Paribas. En tenslotte laat ik zien hoe u na deze presentatie mijn dagelijkse updates kan volgen waarmee u veel werk uit handen wordt genomen

Spreker: Nico Bakker, Technische analyse coach en directeur BTAC BV gelieerd aan BNP Paribas Markets

Deze masterclass wordt u aangeboden door BNP Paribas Markets

Masterclass | 13.00 – 13.45 uur

Vijf beleggingstips – Fundamenteel en Technisch toegelicht

Beleggers zullen tot aankoop van een aandeel overgaan als de fundamentele analyse van het betreffende bedrijf en sector dit ondersteunt.
Strategisch moet het interessant zijn om een aankoop te overwegen. Maar is de trend en het sentiment van het koersverloop in orde om tot aankopen over te gaan? Is het moment van actie tactisch juist? Daartoe is een technische analyse van het koersverloop gewenst.

Albert en Nico zullen een vijftal tips bespreken, waarbij de fundamentele en technische analyses naadloos op elkaar aansluiten én waarbij zij laten zien met welke beleggingsproducten van BNP Paribas je positie kan innemen.

Sprekers: 

  • Nico Bakker, Technische analyse coach en directeur BTAC BV gelieerd aan BNP Paribas Markets
  • Albert Jellema, directeur/eigenaar DeAandeelhouder en ProBeleggen

Deze masterclass wordt u aangeboden door BNP Paribas Markets

Gouden Tip | 16.25 – 16.35 uur

Op het podium op de beursvloer zal Nico Bakker zijn Gouden Tips voor 2024 met u delen!

Talkshow | 16.35 uur

Stilzitten is geen optie

Als klap op de vuurpijl van deze BeleggersFair gaan in het dagelijkse beleggingsvak gepokt en gemazelde experts op een praktische manier in op de vraag wat beleggers met hun portefeuille zouden kunnen doen. Hoe om te gaan met een kwakkelende economie en de kansen die zich met alle veranderingen ook onherroepelijk aan gaan dienen.

Biografie

Ik ben technisch analist met visuele analyse ofwel chart reading als specialisatie. Hierbij gebruik ik  een eigen methodiek Dashboard Beleggen genaamd, dat met objectieve indicatoren trend en sentiment meet. Research vormt voor mij de basis voor trainingen en workshops en verdere kennisoverdracht. Ik benader de technische analyse vanuit een visionairs oogpunt, waarbij ik het beleggingslandschap in kaart breng en beleggers wijs op kansen en bedreigingen. Een belegger bepaalt zelf wat hij met mijn informatie doet. Ik speel daarbij niet een rol als trader, maar als coach. In mijn rol als coach staat gedisciplineerd denken en handelen in termen van waarschijnlijkheden centraal. Verder gaat belangstelling uit naar de Behavioral Finance, de mentale valkuilen en vaardigheden die bij beleggen een rol spelen. Met diverse uitspraken, one liners en beeldspraken geef ik in presentaties aan hoe emotie en discipline als rode draad tussen de oren van beleggers loopt.