Nico Bakker
Nico BakkerConsultant en TA Hofleverancier voor BNP Paribas Markets
Nico PR Bakker

Masterclass 1

10 beleggingstips door de Fundamentele en Technische bril

De beurzen bevinden zich op recordhoogte. Met de coronapandemie enigszins onder controle openen economieën zich en maken bedrijven en consumenten een inhaalslag met hun uitgaven. Ondernemingen draaien als gevolg op volle toeren en aandelenmarkten zitten in een Melt-Up fase.

Uiterst belangrijk dus nu kritisch te zijn op de aandelen in je portefeuille!

In deze unieke masterclass combineren we de inzichten van technisch analist Nico Bakker (BNP Paribas Markets) en fundamenteel analist Albert Jellema (ProBeleggen & DeAandeelhouder). Samen goed voor 50 jaar beleggingservaring.

Nico en Albert bespreken 10 interessante beleggingstips door ze samen door de technische en fundamentele bril te bekijken. Na afloop weet u de verschillen tussen technische en fundamentele analyse en heeft u concrete beleggingstips op zak!

Masterclass 2

Dashboard Beleggen in 5 stappen

Met mijn marktlensindicatoren meet ik  trend en sentiment t.b.v. scenario’s wat betreft verwacht koersverloop. De basis voor dit alles is mijn Dashboard Methodiek, ofwel de theorie van de groene en rode stippen. In de Masterclass zal ik mijn Methodiek in 5 stappen openbaren en larderen met enkele praktische voorbeelden. Na de Masterclass heeft de actieve belegger een beter begrip van technische analyse in het algemeen en mijn Dashboard Beleggen in het bijzonder.

Gouden Tip – 15.10 uur

De mooiste plek op de grafiek, daar gaat het om, daar vind je schitterende koopkansen. Als dat ook nog eens in een trenderend landschap is, dan heb je een pareltje gevonden. Ik heb er een voor u meegenomen……

Talkshow | Beleggen in het zicht van een mogelijk bloedbad | 12.35 uur

Of stijgen de koersen voorlopig nog vrolijk door… nieuwe records worden neergezet, maar zullen dit wederom bubbels blijken te zijn waardoor uiteindelijk weer flink wat beursbloed zal gaan vloeien? Moeten beleggers daar rekening mee gaan houden of vooral winsten bijven oogsten… Hoe dan ook, wat betekent dit alles voor de diverse sectoren, regio’s, type belegging en risico’s waar beleggers mee te maken krijgen. Kun je daar überhaupt allemaal rekening mee houden of zelfs van profiteren!?

Biografie

Ik ben technisch analist met visuele analyse ofwel chart reading als specialisatie. Hierbij gebruik ik  een eigen methodiek Dashboard Beleggen genaamd, dat met objectieve indicatoren trend en sentiment meet. Research vormt voor mij de basis voor trainingen en workshops en verdere kennisoverdracht. Ik benader de technische analyse vanuit een visionairs oogpunt, waarbij ik het beleggingslandschap in kaart breng en beleggers wijs op kansen en bedreigingen. Een belegger bepaalt zelf wat hij met mijn informatie doet. Ik speel daarbij niet een rol als trader, maar als coach. In mijn rol als coach staat gedisciplineerd denken en handelen in termen van waarschijnlijkheden centraal. Verder gaat belangstelling uit naar de Behavioral Finance, de mentale valkuilen en vaardigheden die bij beleggen een rol spelen. Met diverse uitspraken, one liners en beeldspraken geef ik in presentaties aan hoe emotie en discipline als rode draad tussen de oren van beleggers loopt.