Nieuws

Hieronder het nieuws van de BeleggersFair.

Niek Hoek spreekt op BeleggersFair!

Niek Hoek is er bij op 17 november in de Beurs van Berlage! Tijdens de tweede plenaire sessie wordt hij, na een korte keynote, geïnterviewd door Diana Matroos over zijn nieuwe beursfonds: Dutch Star Companies ONE, dat hij samen met Stephan Nanninga oprichtte. 

Spreker: Niek HoekEnkele weken geleden stonden de kranten er vol mee: Niek Hoek (foto) is terug van weggeweest! De voormalig topman van verzekeraar Delta Loyd en Stephan Nanninga kondigden aan samen met hun Dutch Star Companies ONE naar de beurs te willen om vervolgens een Nederlands bedrijf over te nemen. Hierbij zal het aangekochte bedrijf de beursnotering van Dutch Star Companies ONE overnemen. In beursjargon wordt zo’n fonds een ‘special purpose acquisition companies’ (SPAC) genoemd.

Dutch Star Companies ONE wil via de beursgang op Euronext Amsterdam €50 tot €100 miljoen ophalen om in een Nederlands bedrijf, de doelonderneming, te investeren. Het unieke van de SPAC is dat het geld ophaalt om te investeren in bedrijven waar beleggers op de beurs anders niet makkelijk toegang tot hebben.

In de Nederlandse geschiedenis ging er drie keer eerder eenzelfde soort investeringsvehikel naar de beurs: in 2007 en 2008. Het fenomeen duikt vooral op in aandelenmarkten met hoge waarderingen en komt uit de Verenigde Staten.

Oprichters en promotors

De kosten voor de beursgang worden gedragen door de oprichters en promotors met een – meer dan – gedegen achtergrond in het bedrijfsleven; Niek Hoek (voormalig Delta Lloyd en Shell), Stephan Nanninga (voormalig SHV) en Gerbrand ter Brugge namens Oaklins Netherlands. Ook twee Italiaanse Oaklins collega’s, Attilio Arietti en Giovanni Cavallini, die eerder als promotors van ‘Industrial Stars of Italy’ succesvol twee SPAC’s hebben geplaatst ondersteunen Dutch Star Companies ONE, als co-promotors met hun kennis en ervaring. Alle promotors dragen gezamenlijk het risico en de kosten van de beursgang.

In gesprek met Matroos

Dutch Star Companies ONE en de werking ervan is vanzelfsprekend een uniek en bijzonder interessant onderwerp voor iedere belegger. Hoek gaat, na een korte keynote over dit onderwerp, in gesprek met dagvoorzitter Diana Matroos in de Effectenbeurszaal van de Beurs van Berlage. De moeite waard dus om naar te komen luisteren. Hoek is een enerverend spreker en een stevig financieel zwaargewicht: een spreker die u sowieso niet wilt missen. Reserveer dus nu hier uw tickets. Tot 17 november!

Niek Hoek

Naast Dutch Star Companies ONE is Hoek als senior partner van Brandaris Capital eindverantwoordelijk voor de voorgestelde strategische keuzes in adviestrajecten en investeringsbeslissingen. Tevens is hij president-commissaris van Arcadis en commissaris bij Van Oord en Anthony Veder. Voorts is hij bestuurslid van de stichting continuïteit BE Semiconductor Industries en de stichting preferente aandelen NEDAP.

Hoek heeft ruime ervaring in het besturen en managen van grote financiële organisaties. Voor de oprichting van Brandaris Capital werkte hij zeventien jaar als CEO en CFO van Delta Lloyd. Hiervoor bekleedde Niek diverse financiële- en managementfuncties (o.a. Chief Investment Officer van het Shell Pensioenfonds) voor de Shell-groep in Nederland, Groot-Brittannië, Maleisië en Uruguay. Hoek heeft een Master in Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.