Nieuws

Hieronder het nieuws van de BeleggersFair.

Panel met dé economie-watchers van ING, ABN Amro en Rabobank

Neem uw notitieboekje mee op 9 november. Tijdens de BeleggersFair kunt u profiteren van de kennis en visie van drie belangrijke economie-watchers bij Neerlands grootste financials: Bob Homan (ING Bank), Nico Klene (ABN Amro) en Elwin de Groot (Rabobank). Wat zijn hun verwachtingen?

Tijdens het plenaire ochtendprogramma van de BeleggersFair zal het hoofdpodium worden ingenomen door een panel van deze drie topeconomen. Zij behandelen het voor beleggers relevante macro-economische landschap en bijbehorende grootheden. Het belooft een programmaonderdeel te worden waarin volop wordt ingespeeld op de actuele ontwikkelingen.

Wij stellen dan ook met gepaste trots de drie panelleden aan u voor.

Bob Homan, Head Investment Office bij ING Bank
Bob Homan heeft Economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Als econoom begon hij zijn carrière bij de Postbank. Daarna werkte hij bij enkele vermogensbeheerders. Vanaf 1999 was hij werkzaam als directeur Beleggen bij WestlandUtrecht Effectenbank.

Homan bekleedt sinds 2008 zijn huidige functie bij ING Bank. In deze functie is hij eindverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van ING Bank voor Nederlandse klanten. Tevens worden er onder zijn hoede visies en analyses gemaakt, modelportefeuilles beheerd, vermogensbeheer gedaan en communicatie over beleggen verzorgd. In de media is hij hét gezicht als woordvoerder beleggen bij de ING Bank.

Nico Klene, senior-econoom bij Economisch Bureau ABN Amro
Na zijn studie Algemene Economie aan de VU in Amsterdam is Nico Klene in 1980 als econoom bij ABN Bank gaan werken. In het verleden, tot medio 2010, was hij analist voor de eurozone, Duitsland en Nederland en was hij ECB-watcher.

Tegenwoordig is Klene de Nederland-econoom bij het Economisch Bureau. Ook schrijft hij mee aan projectstudies. Met enige regelmaat treedt hij op bij RTL-Z. Tevens is hij voorzitter van het VNO-NCW-Conjunctuurpanel.

 

Elwin de Groot, Chief International Economist en eurozone-strateeg RaboResearch Global Economics & Markets
Elwin de Groot werkt sinds 2006 bij Rabobank. Daarvoor was hij acht jaar actief als eurozone-econoom bij Fortis Bank. Hij begon zijn carrière bij TNO als onderzoeker en projectleider. Hij heeft Algemene Economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Als één van de bekende ‘ECB watchers’ in Nederland ligt de expertise van De Groot in de mondiale en Europese economie, ECB en geldmarkt, rente- en valutamarkten. Fascinatie met de werking van financiële markten blijft voor hem een belangrijke drijfveer. En wat is er nu mooier om van je hobby je beroep te maken?

Bent u er ook bij op 9 november? Bestel hier uw kaarten voor BeleggersFair 2018.