Plenaire sessies

Tijdens drie plenaire sessies geven experts antwoord op vragen die nu sterk leven bij beleggers.

plenair

Dagvoorzitter=Jort Kelder

9.30 – 11.00 uur VEB-Congres

Exclusief voor haar leden organiseert de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) een lezing.

11.30 – 12.30 Kansen en bedreigingen, visie van de chiefs

Beleggen is waarde creëren uit het herkennen van het sentiment van de markt. Die markt is nog nooit zo volatiel geweest als vandaag de dag. Internationaal ontwikkelt de politiek zich bijzonder dynamisch. Sommige economische sectoren hebben nog te maken met vertraging en negatieve groei, terwijl andere sectoren alweer als bomen tot in de hemel groeien. Daarnaast zijn er markten die door ‘disruptors’ zoals AirBNB en Uber te maken krijgen met een ongekende omwenteling van het business model.

Om de juiste trends te herkennen, om in te kunnen spelen op de kansen die er zijn, staan ‘de chiefs’ op het podium van de BeleggersFair. Bob Homan (ING Bank), Han de Jong (ABN Amro), Paul Broholm (Theodoor Gilissen) en Prof. Dr Barbara Baarsma (Rabobank) delen met de bezoekers hun mening en visie over hoe de grote trends in het aankomende jaar van invloed zullen zijn op het beleggingslandschap.

De actualiteit speelt ook altijd een belangrijke rol. Daarom interviewt dagvoorzitter Jort Kelder de voorzitter van de VEB live op het podium.

13.00 – 14.00 Beleggingsportefeuille 2017

Hoe stelt de belegger van vandaag de ideale portefeuille samen met zicht op 2017?

Niemand minder dan Corné van Zeijl (Actiam), Prof. Dr. Roelof Salomons (Kempen), Valentijn van Nieuwenhuijzen (NN Investment Partners) en Martine Hafkamp (Fintessa) vertellen hoe de portefeuille moet worden afgestemd met zicht op 2017. Deze drie top-beleggers geven exclusief voor BeleggersFair 2016 hun visie op de markt en hun tips over de optimale strategie voor de aankomende maanden.

Tijdens dit tweede plenaire blok spreekt ook Onno van der Stolpe, de CEO en oprichter van Galapagos. Dit bedrijf heeft na de beursintroductie heel veel beleggers blij gemaakt. Ondernemer Onno van der Stolpe vertelt niet alleen over deze groeicurve, maar vooral hoe hij zelf deze bijzondere periode van exponentiële groei heeft ervaren.
Tenslotte spelen we in deze plenaire sessie de BeleggersQuiz. Iedereen in de zaal kan meedoen. Niet alleen voor de eer, maar ook voor een mooie prijs.(PRIJS ONBEKEND).

16.15 – 17.15 Beleggend Nederland scoort

Nederland mag trots zijn op een record aantal IPO’s op Euronext in Amsterdam dit jaar.

BasicFit, a.s.r., Takeaway.com en SIF Group hebben dit kalenderjaar de stap gemaakt naar een beursnotering aan Euronext Amsterdam. Wie is beter in staat te vertellen wat de belegger kan verwachten van deze fondsen dan de Chief Financial Officers (CFO’s) van deze bedrijven? Jort Kelder zal op het podium de CFO’s van deze nieuwe beursfondsen proberen te ontlokken wat de prognose is voor de aankomende kwartalen.

Tijdens deze plenaire sessie zullen ook de Cashcow Awards uitgereikt worden door Jort Kelder en Eddy Schekman. Ruim 1.000 beleggers hebben hun stem uitgebracht. Zij verkozen welke financial in zeven verschillende categorieën een award waardig is. Uit de vele namen zijn er uiteindelijk drie per categorie genomineerd die in aanmerking komen voor de prestigieuze Cashcow Award 2016. Vervolgens zal de winnaar van de BeleggersQuiz bekend gemaakt worden, om uiteindelijk de Week van de Belegger en de BeleggersFair feestelijk af te sluiten met een slag op de beursgong.