Nieuws

Hieronder het nieuws van de BeleggersFair.

Roelof Hemmen dagvoorzitter bij BeleggersFair

Roelof Hemmen is de dagvoorzitter van de BeleggersFair op 27 september. Roelof is voornamelijk bekend van het RTL Nieuws, waar hij zeventien jaar één van de anchors was.

Hemmen heeft voor verschillende media gewerkt: bij de krant (Haagsche Courant, Telegraaf), bij de televisie (RTL Nieuws) en bij de radio (BNR Nieuwsradio).

“Ik begon op straat als jonge politieverslaggever. Moorden, rellen, branden, volkse boeven en deftige fraudeurs. Ik was erbij, en ik leerde. Ik leerde mijn stad kennen, de mensen, en ik leerde waarnemen en verslag doen. Als televisieverslaggever stond ik vooraan bij het grote nieuws. Ik versloeg de opkomst en de ondergang van Pim Fortuyn, ik zag de ellende van de oorlog in Afghanistan en ik registreerde het immense verdriet en de woede, die de ramp met de MH17 losmaakte”, stelt Roelof op zijn website.

“Ik was zeventien jaar één van de anchors van het RTL Nieuws. Het was een eer om te mogen opdienen wat de beste mensen van de Nederlandse nieuwstelevisie maakten. Ik heb er geleerd hoe je een uitzending voorbereidt en draagt. Hoe je de juiste toon vindt, hoe je contact maakt via een camera. En het belangrijkste wat ik geleerd heb, is hoe je natuurlijk kunt zijn in de onnatuurlijke omgeving van een tv-studio”, vertelt Roelof verder.

Roelof werkt nu voor BNR, maar wordt ook vaak als dagvoorzitter/debatleider ingeschakeld. “Ik ben op een podium net zo thuis als in een studio. In het Nederlands of in het Engels. Al vijftien jaar. Het debat is mij dierbaar, een interview voor een volle zaal kan ongelooflijk intiem zijn, ik hou van interactie, en ik garandeer dat het ontstaat. Ik laat andere mensen sprankelen. Ik geef energie, en dat maakt energie los.”

Nog geen ticket? Bestel hem hier?