Nieuws

Hieronder het nieuws van de BeleggersFair.

Video: leer beleggen als Warren Buffett

‘Leer Beleggen als Warren Buffett’ was één van de masterclasses die gegeven werden op de BeleggersFair. Gemist? U kunt deze nu terugkijken!

Warren Buffett, de succesvolste belegger ter wereld, heeft een advies voor particuliere beleggers: ‘Tenzij u de tijd heeft, beleg liever niet in individuele aandelen, handel niet (te veel) en let scherp op de kosten. Beleg daarom in een breed gespreide aandelen ETF.’ Om zijn claim kracht bij te zetten ging Buffett in 2007 een weddenschap aan met het hedgefondsmanager Protégé and Partnerts voor $1 miljoen. Wie na tien jaar het beste rendement heeft, de Buffett’s ETF of de selectie van het hedgefund, wint en mag het miljoen aan een goed doel schenken.

Na ruim negen jaar staat Buffett zo ver voor dat de weddenschap, doemscenario’s daargelaten, is beslecht. Hoe zit dat en wat kunnen we ervan leren? Martijn Rozemuller (oprichter Think ETF’s) zoomt tijdens deze Masterclass in op het effect van kosten en dividendlekkage op uw rendement. Nadat de basisprincipes van passief beleggen zijn behandeld, laat hij u zien hoe u zelf een succesvolle indexportefeuille op basis van ETF’s kunt maken.

Na deze sessie weet u:
· Waarom Buffett zo ver voor staat en waarschijnlijk wint;
· Welke soorten kosten er zijn en waarom deze belangrijk zijn;
· De basis van indexbeleggen;
· Hoe u zelf een indexportefeuille maakt.

Kijk de masterclass hier terug.