Willem Burgers

Fund Manager & Partner Add Value Fund

Willem Burgers begon zijn carrière in 1978 bij de Robeco Groep in Rotterdam als portefeuillemanager bij obligatiefonds Rorento. Vervolgens was hij vanaf 1982 actief voor Robeco in verschillende functies aan de aandelenkant, in het bijzonder als portefeuillemanager Nederland voor de aandelenfondsen Robeco en Rolinco, als fondsbeheerder Verenigd Koninkrijk voor Robeco en Rolinco en als relatiebeheerder voor vermogensbeheerorganisatie Rotrusco.

In 1988 maakte Burgers de overstap naar Van Meer James Capel, een 100%-dochter van de Hongkong Shanghai Bank (HSBC), alwaar hij ruim twee jaar als Hoofd Research fungeerde. In 1990 richtte Burgers het Orange Fund op dat binnen tien jaar zou uitgroeien tot het toonaangevende Small- en Midkapfonds van de Nederlandse aandelenmarkt. In 1993 verhuisde Burgers met het Orange Fund mee naar Kempen & Co, alwaar de groei van het Orange Fund kon worden versneld. In deze jaren verkreeg hij de bijnaam “Mister Smallcap”. Eind 2002 verliet Burgers Kempen & Co en Orange Fund en was hij enkele jaren als privé-investeerder actief.

Begin 2007 trad Burgers in dienst bij Keijser Capital, alwaar hij het gespecialiseerde Nederlandse small- en midcapfonds Add Value Fund oprichtte. In april 2007 treedt Hilco Wiersma toe tot het beheerteam. Vanaf oktober 2013 wordt het beheer van dit fonds door Burgers en Wiersma uitgevoerd vanuit vermogensbeheerder Optimix, onderdeel van Handelsbanken.

Per 1 november 2017 heeft het Add Value Fund een omvang van ruim € 100 miljoen met beleggingen in 16 ondernemingen.

Burgers zal gedurende de plenaire ochtendsessie een keynote verzorgen over Nederlandse aandelen.