In deze turbulente beurstijden is de behoefte van beleggers aan kennis en visie groter dan ooit. Dat resulteerde in een drukbezochte BeleggersFair 2022: Ruim 3.200 ervaren en minder ervaren particuliere beleggers bezochten vrijdag 4 november het grootste Nederlandse beleggersevent in de Amsterdamse Beurs van Berlage. In de Graanbeurszaal vond dit jaar voor het eerst ook een event plaats voor de nieuwe belegger: BeursInside. Dit evenement trok zo’n 500 bezoekers, die ook de naastgelegen BeleggersFair bezochten.

Tijdens de BeleggersFair werd een bijzonder sterk plenair programma gepresenteerd onder leiding van dagvoorzitter Janneke Willemse. Ook waren er Gouden Tips van beleggingsgoeroes, veertien masterclasses, elf snelcursussen, twee talkshows en een beursvloer gevuld met beleggend Nederland. Het was een dag vol informatie voor zowel de beginnende als de gevorderde belegger.

Vele financiële zwaargewichten bezochten  op 4 november de Beurs van Berlage om hun kennis en visie te delen met bezoekers. Op het podium gaven de economen Bert Colijn (ING), Elwin de Groot (Rabobank) en Edin Mujagić (OHV Vermogensbeheer) hun visie op de huidige en toekomstige economische en monetaire aardverschuivingen. Vooralsnog is een einde gekomen aan een lange periode van gestage economische groei en lage inflatie. Maar beleggingskansen zullen altijd blijven bestaan. Beleggingsprofessionals Ralph Wessels (ABN Amro), Ruud Hadders (Actiam) en Joost van Leenders (Van Lanschot Kempen) vertelden welke nieuwe kansen zich zullen aandienen. En Thijs Knaap (APG Asset Management) gaf aan hoe een van de grootste pensioenbeleggers ter wereld omgaat met de nieuwe risico’s van wereldwijd beleggen.

Toekomstdenker Ruud Veltenaar vertelde in zijn interessante keynote dat de wereld niet in een financiële of economische crisis verkeert, maar in een transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. Ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) was aanwezig. AFM-bestuurslid Jos Heuvelman nam de aanwezigen mee in belangrijke trends, ontwikkelingen en risico’s op de beleggingsmarkt.

U kunt alles op video terugkijken op deze website.